Hebben: Chanel brengt iconisch boek uit

In Little Book of Chanel lees je over het leven en de impact van de meest invloedrijke modeontwerpster aller tijden.

Lees ook

Het ligt nog niet eens in de winkel, maar Little Book of Chanel is wat ons betreft nu al hét boek van de maand februari. Het boek over het leven en de impact van de meest invloedrijke modeontwerpster aller tijden is een parel op je koffietafel, met fantastische illustraties. Het ligt vanaf 26 februari in de winkel en dit is waarom je het wil hebben.

Bevrijding

Lees ook: Coco Chanel boek voor de kleintjes

Gabrielle bevrijdde vrouwen na de Tweede Wereldoorlog van hun korsetten en stelde hen voor aan comfortabele, stijlvolle kleding. Ze gebruikte herenkleding als basis voor haar ontwerpen en gaf vrouwen meer bewegingsvrijheid en klasse. Met haar nieuwe ideeën maakte Gabrielle Chanel zo een eind aan het stereotype beeld van de vrouw.

Chanel No5

Naast kleding bracht Gabrielle het eerste parfum uit dat vrouwen niet naar bloemen deed ruiken: Chanel No5 is tot op de dag van vandaag een van de meest verkochte parfums ooit.

Het boek

De prachtige illustraties in Little book of Chanel zijn gemaakt door Emma Baxter-Wright. Het boek vertelt over het leven en nalatenschap van Coco Chanel. Van haar eerste stappen in de modewereld, via haar revolutionaire sportkleding en klassiekers als de little black dress, tot het wereldwijde imperium dat het merk nu nog steeds is. Je kunt het hier alvast bestellen. 

Bron: Harper’s Bazaar | Beeld: BSR

Laatste nieuws

Zie ook