Bewezen: deze work-out kost je twee minuten en geeft hetzelfde effect als een halfuur spinnen

En dat betekent goed nieuws voor de mensen die zich liever niet urenlang in het zweet werken.

Lees ook

Niet iedereen is een gedreven sportfanaat en duikt elke dag de sportschool in. Houd jij het ook liever bij een zo kort mogelijke sportsessie? Dan heb je geluk. Een onderzoek, gepubliceerd in American Journal of Phsycology, laat zien dat deze 2 minute work-out hetzelfde effect geeft als 30 minuten spinnen!

Verbazend onderzoeksresultaat

Lees ook: Dit is Victoria Beckham’s truc voor meer energie in de ochtend

Een onderzoek van de Victoria University in Australië, stelt dat je maar twee minuten nodig hebt om topfit te blijven. De onderzoekers vroegen de deelnemers om drie work-outs te volgen. Elke work-out deden ze voor een bepaald aantal weken. Tussen de sportsessies door kregen ze steeds zeven rustdagen.

Tijdens de eerste periode moesten de deelnemers 30 minuten lang fietsen met een inspanning van 50 procent. Bij de tweede fietsten de mensen vijf keer vier minuten op 75 procent inspanning. Bij de laatste sessie fietsten de proefpersonen vier keer 30 seconden lang op een hoog tempo.

Gezonder dan ooit

Lees ook: Bewezen: de sportschool is dé plek om een date te scoren

Wat bleek? De verbruikte energie van de eerste en laatste groep was bijna exact hetzelfde. Je hebt dus evenveel aan twee minuten intensief spinnen, als aan 30 minuten jezelf in het zweet werken. Dit onderzoek bewijst dat een gezonde levensstijl makkelijker te verkrijgen is dan je zou denken. Het vergt haast geen tijd en zal je conditie een boost geven!

Bron: Vogue | Beeld: Getty Images

Laatste nieuws

Zie ook