Daten met een collega? 50 procent van de Nederlanders doet ’t

Het kantoor blijkt een populaire plek voor bloeiende liefde, want één op de twee werkende Nederlanders gaf aan weleens een romance gehad te hebben met

Lees ook

Het kantoor blijkt een populaire plek voor bloeiende liefde, want één op de twee werkende Nederlanders gaf aan weleens een romance gehad te hebben met een collega. Dat blijkt uit onderzoek van onderzoeksbureau OnePoll. Volgens Muel Kaptein, Professor of Business Ethics and Integrity Management aan de Erasmus Universiteit Rotterdam, komt dat niet geheel uit de lucht vallen. “Je werk is een soort huwelijksmarkt. Je werkt intensief samen, je ziet elkaar meer dan je, je buren ziet. Je deelt een passie voor hetzelfde werkveld en op die manier leer je elkaar snel beter kennen”, stelt hij.

Romance

Lees ook: Zo zorg je ervoor dat je niet te weinig betaald krijgt

Deze romances bestonden onder andere uit romantische dates na een werkdag, zoenen bij het koffiezetapparaat en spijtige one-night stands. Nu hoef je niet meteen met het schaamrood op je wangen terug te keren op de werkvloer. Voor 30 procent van alle koppels blijkt het namelijk méér dan alleen een scharrel te zijn en 7 procent de ondervraagden hield er zelfs een huwelijk aan over. Kaptein: “Je bent niet onzichtbaar op het werk. Je denkt soms misschien alleen te zijn en dat het kan, maar je loopt altijd het risico dat je gezien wordt of dat het vastgelegd wordt op camera’s.”

Cliché

Lees ook: Scheld je nogal snel? Dan ben je gewoon slim

Het cliché dat mannen de hele dag aan sex denken blijkt inderdaad uit het onderzoek. Maar liefst 75 procent van de Nederlandse mannen heeft weleens een sexuele fantasie over een collega gehad. Kijk maar eens om je heen; het overgrote deel van de mannelijke collega’s heeft dus een wilde fantasie gehad over een collega op het werk, als we het onderzoek mogen geloven. Ook vrouwen lusten er pap van; 50 procent van de werkende vrouwen heeft namelijk weleens gefantaseerd over een collega.

Rozenkleur en maneschijn 

De romances op kantoor zijn lang niet altijd rooskleurig. Zo blijkt 70 procent van de Nederlanders die een relatie heeft gehad met een collega, dit behoorlijk lastig te vinden. Deze koppels zijn helaas niet meer samen en de meest voorkomende problemen waren het geheimhouden van de relatie (44 procent), het omgaan met roddelende collega’s (29 procent) en het weerstaan van de fysieke aantrekkingskracht van je vlam (28 procent).

Bron: Viking Blog | Beeld: Getty

Laatste nieuws

Zie ook