Deze casual dates zijn alles behalve saai

Love don't cost a thing

Lees ook

Loop jij De Ware maar niet tegen het lijf en zijn jouw dates altijd een enorme teleurstelling? Misschien ligt het niet aan de man, maar aan de date zélf. Probeer eens iets anders dan een chique restaurant of een bioscoop bezoek. Speciaal voor jou deze lijst met date-ideeën voor de nodige inspiratie!

Lees ook: Doet je vriend deze dingen? Dan is hij geen blijvertje

Naar de speelhal

Uit onderzoek van psychologen Donald Dutton and Arthur Aron, blijkt dat de kans op verliefdheid groter is wanneer je met je date een activiteit onderneemt waarbij adrenaline vrijkomt. Ga bijvoorbeeld samen naar een speelhal zoals de TonTon club. Wanneer je het tegen elkaar opneemt, kan het in the heat of the moment zorgen voor spanning en adrenaline.  

Tuindate

Waarom moeite doen om een datelocatie te vinden, als je tuin of balkon zich daar ook perfect voor dient? Schommelbank, wijntje en kaarsjes erbij en voilà. Tuinmeubelen.nl biedt trouwens de allermooiste schommelbanken. De casual setting geeft jullie de mogelijkheid om los te komen en elkaar écht te leren kennen.

Ga samen joggen

Woont je date dichtbij? Dan is dit de perfecte kans om samen tijd te spenderen. In het eerste opzicht lijkt het misschien niet de meest romantische date, maar daar kun je je nog in vergissen. Ga in de avond, net voordat de zon ondergaat en geniet van het prachtige uitzicht. The mood is set!

Vragenlijst

Last van wat ongemakkelijke stiltes op jullie eerste date? Haal de vragenlijst erbij! Het klinkt een beetje houterig, maar het geeft een spelelement aan jullie date. Zo kom je niet alleen veel over je date te weten, maar heb je ook nog lol terwijl je dat doet. Zorg wel dat de vragen niet te geforceerd overkomen. Haal een paar hapjes en drankjes erbij en ga samen cosy op de bank zitten. Het bedrukte gevoel is er meteen af.  

Koken

Duik samen de keuken in en laat je allerbeste kook-skills zien. Het is zelfs nog leuker om samen iets klaar te maken. Denk aan sushi, risotto of gewoon ouderwets pannenkoeken. Maak het gerecht niet te makkelijk, zo kun je er samen om lachen als iets misgaat en is het ijs meteen gebroken.

Foto: Getty

Laatste nieuws

Zie ook