Dit is de snelste manier om over je ex heen te komen

Onderzoekers laten zien wat je het best kan doen

Lees ook

Zet je Ben & Jerry’s maar weer in de vriezer en de dramatische huil-films maar weer af. Volgens onderzoekers is er namelijk één manier om je ex-lover zo snel mogelijk te vergeten. Uit een onderzoek, gepubliceerd door Journal of Experimental Psychology: General, blijkt dat je het snelst over je ex heen komt door te denken aan al zijn vervelende trekjes. Maar let op, there’s a catch…

De snelste manier

Lees ook: Kun je écht doodgaan aan een gebroken hart?

Voor het onderzoek zijn er 24 mensen gevonden, die net uit een relatie van gemiddeld 2,5 jaar kwamen en nog steeds verliefd zijn op hun ex-partner. De mensen werden verdeeld in vier groepen en moesten een aantal strategieën toepassen die hen zouden helpen bij liefdesverdriet.

De eerste groep moest denken aan de negatieve eigenschappen van hun partner. de tweede moest proberen te accepteren dat ze nog gevoelens hadden voor hun ex en dat dat niet erg is. De derde groep moest afleiding zoeken en hun gedachten van de breuk afzetten. De laatste groep kregen geen specifieke instructie en mocht de break-up verwerken zoals zij dat zelf wilden.

Effect op je humeur

Uit het onderzoek blijkt dat de groep die aan de negatieve kanten moest denken, sneller over hun ex heen is. Wel zitten ze minder goed in hun vel. De groep die afleiding moest zoeken, voelt zich gelukkiger maar is niet over hun ex heen. Tot slot heeft het accepteren dat je nog verliefd bent op je ex geen effect op beide factoren.

Dus voor je jezelf herinnert aan hoe je ex altijd zijn vieze onderbroeken door het huis liet slingeren, er zit dus wel een addertje onder het gras. Deze tactiek zorgt ervoor dat je in een slechter humeur komt. Dus simpel gezegd: short term pain for long term gain.

Bron: Girlfriend | Beeld: Getty

Laatste nieuws

Zie ook