Onderzoek: dit is waarom mannen en vrouwen anders denken over vreemdgaan

Als je een man of vrouw vraagt welk type vreemdgaan erger is (seksueel of emotioneel), dan ga je twee verschillende antwoorden krijgen.

Een partner die vreemdgaat, is nooit welkom, maar mannen en vrouwen kennen allebei één vorm van ontrouw die ze nogal slecht trekken. Als je een man of vrouw vraagt welk type vreemdgaan erger is (seksueel of emotioneel), dan ga je twee verschillende antwoorden krijgen.

Onderzoek

Onderzoekers van de Kansas State University ondervroegen 477 volwassenen (238 mannen en 239 vrouwen ) en stelden vragen op het gebied van relaties en vreemdgaan. Een van die vragen was: “Welke vorm van ontrouw zou je erger vinden? Dat jouw partner geniet van gepassioneerde sex met een andere persoon óf dat jouw partner hevige gevoelens heeft voor een ander”.”

Emotioneel vreemdgaan

Lees ook: Bewezen: na zoveel tijd gaat sex met dezelfde partner vervelen

Na het analyseren van de resultaten kwamen de onderzoekers tot een duidelijke conclusie. Mannen vinden het erger als vrouwen sex hebben met een andere man, terwijl vrouwen het erger vinden als een man sterke gevoelens heeft voor een ander. Voor vrouwen is emotioneel vreemdgaan dus erger dan fysiek vreemdgaan.

Waarom gaan we vreemd? 

Lees ook: 5 redenen waarom het heerlijk is om in de zomer single te zijn

Over het algemeen gaan vrouwen vreemd als ze te weinig aandacht krijgen van de huidige partner. Een heftige fling geeft een vrouw het gevoel dat ze -nog steeds- aantrekkelijk is. En dat is goed voor haar zelfvertrouwen. Als mannen een lange relatie hebben, kan het zijn dat er weinig nieuws tussen de lakens gebeurt. Daarom zoekt vriendlief de spanning liever buitenshuis. Een slippertje zorgt voor hem namelijk voor de spanning en opwinding die hij al een tijdje in de relatie mist. Ook hierbij zien we weer: vrouwen gaan voor emotie, mannen voor lust.

Bron: The List | Beeld: Getty Images

Laatste nieuws