Op deze leeftijd verlies je de meeste vrienden en zó breng je inspirerende nieuwe contacten tot stand

Proberen waard, toch?

Lees ook

Waar je vroeger oneindig veel vriendinnen had, kun je tegenwoordig waarschijnlijk jouw échte vriendinnen op twee handen tellen. Op je 25ste verlies je namelijk veel vriendschappen, zo blijkt uit onderzoek van een Finse universiteit en de University of Oxford.

Onderzoek

De universiteiten sloegen de handen ineen om data te analyseren van het telefoonverkeer van drie miljoen deelnemers. Wat bleek? Zowel mannen als vrouwen hadden een piek in vriendschappen op hun 25ste; daarna daalde het aantal vriendschappen. Het onderzoeksteam kwam tot deze conclusie door te kijken hoe vaak iemand gebeld werd gedurende één maand. Vrouwen bleken gemiddeld zeventien vrienden te bellen. Mannen belden er meer, namelijk negentien. 

Settelen

Maar al snel na het 25ste levensjaar daalde het aantal vriendschappen. Deze daling zette door tot het 45e levensjaar; zo’n twintig jaar later werd het aantal gesprekken stabiel. Hoe deze verschuiving komt? Na je 25ste begint je leven steeds drukker te worden, aldus de onderzoekers. Je hebt je studie afgerond, gaat aan het werk en gaat je settelen, waardoor je minder tijd zou hebben voor je vrienden.

Netwerken

Vind je het toch jammer dat vriendschappen ten einde zijn gelopen? Gelukkig zijn er tal van manieren om nieuwe mensen te ontmoeten. Female-first socialenetwerkapp Bumble is daar een voorbeeld van.

Platformen

Bumble is een socialenetwerkapp die een veilige omgeving creëert om nieuwe mensen in te ontmoeten – voor dates, zakelijke contacten, maar ook vriendschappen. En, vrouwen maken hierin altijd de eerste move. Bumble’s drie verschillende platformen (Date, BFF en Bizz) hebben allemaal als doel om betekenisvolle en inspirerende contacten tot stand te brengen, die gebaseerd zijn op wederzijds respect. “Bumble wil een moderne en inspirerende manier creëren om nieuwe mensen te leren kennen. Of je nu op zoek bent naar liefde, vriendschap of contacten op professioneel gebied. Ons uiteindelijke doel is om een beweging te creëren waarin compassie en respect de kernwaarden zijn die mensen met elkaar verbinden.”

Lees ook: Science says: waarom vriendschap tussen man en vrouw zelden werkt

Bron: Bumble | Beeld: Getty

 

Laatste nieuws

Zie ook