Exclusief! Angelina Jolie: ‘Ik voel me steeds meer op mijn gemak met mezelf’

In een exclusief interview vroegen we haar wat het betekent om vrouw te zijn in 2018.

Lees ook

Moeder van zes, schrijver, regisseur, actrice, gezicht van GUERLAIN en al zeventien jaar actief mensenrechtenactivist en vluchtelingenambassadeur voor de VN. Het boeiende cv van Angelina Jolie (43) groeit gestaag door. In een exclusief interview vroegen we haar wat het betekent om vrouw te zijn in 2018.

Wat betekent vrouwelijkheid voor jou?
“Zo veel verschillende dingen. Er is niet één versie van vrouwelijkheid, het betekent op elk moment en op elke plek iets anders. Het kan een zekere zachtheid en gratie zijn, maar vrouwen die marcheren of vechten voor hun rechten of de rechten van anderen tonen ook vrouwelijkheid.” 

Op welke leeftijd voelde je je het meest op je gemak bij je eigen vrouwelijkheid?
“Toen ik voor het eerst moeder werd, op mijn 27ste. Toen vielen aardig wat puzzelstukjes op hun plaats. Dat gevoel is daarna alleen maar gegroeid, ik voel me steeds meer op mijn gemak met mezelf. Het groeit en verandert met me mee per levensfase, naarmate ik ouder word. Voor mij komt het neer op jezelf accepteren en aanvaarden wat het leven je brengt.” 

Ze zeggen: ‘Mannen met levenservaring worden interessanter, vrouwen alleen maar ouder.’
“Totaal achterhaalde uitspraak. Het is eenvoudigweg niet waar. Wijsheid, begrip van zaken, iets op een heldere manier van verschillende kanten kunnen bekijken, zijn ook mooie vrouwelijke eigenschappen. Ik geloof dat we allemaal beter worden van een beetje levenservaring, zowel mannen als vrouwen.” 

Vrouwen hebben tegenwoordig veel verschillende rollen. Hoe ervaar je dat zelf?
“Vrouwen hebben altijd al veel gedaan en zijn bereid er nog veel meer bij te doen. Dat zit in onze aard. Maar we moeten wel in de gaten houden dat we ook goed voor onszelf zorgen.” 

Je bent ambassadeur van een Frans parfum. Wat is jouw visie op die typische Franse vrouwelijkheid?
“Ik zou zeggen: klassieke verfijnde elegantie gecombineerd met innerlijke kracht en persoonlijkheid. Zelfvertrouwen. Kalmte.”

Op wat voor manier staat een parfum in jouw ogen voor vrouwelijkheid?
“Doordat het zich leent voor al je stemmingen en niet in één hokje te plaatsen is. Dat bevalt me zo aan Mon Guerlain.” 

Mon Guerlain Eau de Parfum zag het levenslicht in 2017. Kort daarna werd de meer bloemige variant, Mon Guerlain Eau de Parfum Florale, gelanceerd. En dit jaar komt Guerlain met een Eau de Toilette. Net als haar grote zussen bevat deze nieuwe geur lavendel uit de Provence, vanille uit Tahiti en Arabische jasmijn. Wat ’m frisser maakt is de toevoeging van mandarijn. “Mon Guerlain Eau de Toilette is een ode aan de continue toewijding van vrouwen en hun openheid voor verrassingen”, aldus Thierry Wasser, de neus van Guerlain. Hadden de eerdere flacons een gouden of roségouden accent, deze keer is het flesje versierd met wit-goud.

Het hele interview met Angelina Jolie lees je in de nieuwe Marie Claire die nu in de winkels ligt!

Beeld: Getty

Laatste nieuws

Zie ook