Lifehack: zo smeer je je rug zélf in met zonnebrand

De hittegolf blijft gestaag doorgaan, dus deze tip komt als geroepen.

Lees ook

De hittegolf blijft gestaag doorgaan. Tijd voor zon, zee, strand en mojito’s. Maar niet voordat we ons goed ingesmeerd hebben met zonnebrandcrème natuurlijk. Eruitzien als een kreeft is wel het laatste wat je wil. En bovendien pijnlijk en gevaarlijk. Smeren dus! Overal. Ja, ook je rug. Want die kun je vanaf nu volledig zelf doen (als er geen knappe man naast je ligt natuurlijk). Zo doe je het.

Plasticfolie is your friend

Pak een stuk plasticfolie van zo’n 0,9 meter lang en breng wat zonnebrand aan in het midden ervan. Neem allebei de uiteinden van het plasticfolie vast en gebruik het om de crème op je rug te smeren (net zoals je doet als je je rug afdroogt met een handdoek). Deze truc is geniaal, toch? You’re welcome.

Maar uit onderzoek van de Consumentenbond blijkt overigens dat niet alle zonnebrandsprays de beloofde bescherming bieden, en dat is natuurlijk erg kwalijk. Benieuwd welke als best uit de test komen? Je leest het hier. Mocht je inmiddels al verbrand zijn omdat je je bent vergeten in te smeren, dan is er een opmerkelijke hack om jouw roodheid te verminderen. Daar lees je hier alles over

Lees ook: Dit is het effect van de zon op je huid in beeld

Bron: Happy in Shape | Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook