Slachtoffers sportarts Larry Nassar geëerd op ESPY-gala

"Het is een eer om hier te staan met mijn mede-overlevers en namens honderden anderen die hier vanavond niet zijn."

Lees ook

Meer dan honderd Amerikaanse sportvrouwen die uit de school zijn geklapt over sexueel misbruik en getuigenissen hebben afgelegd tegen de veroordeelde sportarts Larry Nassar zijn woensdagavond geëerd tijdens de jaarlijkse uitreiking van de ESPY-awards.

Geëerd 

“Het is een eer om hier te staan met mijn mede-overlevers en namens honderden anderen die hier vanavond niet zijn”, aldus turnster Sarah Klein, het eerste slachtoffer van Nassar dat naar buiten was getreden. Klein, softbalster Tiffany Thomas Lopez en drievoudig olympisch turnkampioene Aly RaiSman namen namens de 141 slachtoffers de Arthur Ashe Award voor hun moed in ontvangst.

Levenslang

Raisman las de jaren op waarin turnsters en andere sporters hun beklag hadden gedaan over Nassar, die als sportarts verbonden was aan de Amerikaanse turnbond en de universiteit van Michigan. “1997, 1998, 1999, 2000, 2004, 2011, 2013, 2014, 2015. Al die jaren is ons verteld: jullie hebben het mis, jullie zien het verkeerd.” Nassar werd vorig jaar veroordeeld tot levenslang.

Lees ook: Reese Witherspoon doet boekje open over misbruik in eigen relatie

Bron: RTL | Beeld: Getty

 

Laatste nieuws

Zie ook