Met deze beautyroutine laat jij je huid in no time weer prachtig stralen

Tijd om je huid een flinke boost te geven nu de zomer officieel is aangebroken.

Lees ook

Tijd om je huid een flinke boost te geven nu de zomer officieel is aangebroken. Je weet wat ze zeggen: “als je van binnen straalt, is het ook aan de buitenkant te zien.” Toch neemt het niet weg dat er genoeg dagen zijn dat je huid het behoorlijk moeilijk kan hebben. Denk bijvoorbeeld aan overuren op het werk, slaapgebrek of stress. Detox je huid daarom regelmatig! Met deze beautyroutine laat jij je huid in no time weer prachtig stralen.

Beautyroutine

1. Hydrateren kun je nooit genoeg 
Laten we bij de basics beginnen. Water, water en nóg meer water – tot wel acht glazen per dag! Door je lichaam constant te hydrateren spoel je alle gifstoffen weg, en dat zie je terug in een fris uitziende huid. Vergeet daarnaast ook niet genoeg fruit en groente te eten; vitame C is heel belangrijk voor het herstel van je huid.

2. Reinigen. Altijd. Elke dag
Wees op dit vlak streng voor jezelf en reinig iedere dag je huid minstens twee keer: ’s ochtends en ’s avonds. Één keertje vergeten is niet zo erg, maar probeer het 99% van de tijd echt te doen. Zodra je een keer overslaat, merk je het al aan onzuiverheden als puistjes, plekjes of gevoeligheid. De tip: cleanse je huid twee keer per dag. Byrdie schrijft dat het effectief is eerst een cleanser op basis van olie te gebruiken en daarna met je dagelijkse cleanser af te sluiten.

3. Stomen
Ook stomen is belangrijk tijdens je detox. Houd je hoofd boven een bak met kokendheet water en hang hier zo’n 10 minuten boven met een handdoek over je hoofd. De stoom zorgt dat alle onzuiverheden en bacteriën losser komen te zitten in de poriën. De hitte stimuleert het zweten, waardoor de poriën geleegd worden. 

4. Zachte peeling
Dit is ook een heel belangrijke stap. Maar, gebruik dit product maar één of twee keer in de week. In een peeling zitten fruitzuren die huidverjongend werken en zo de celvernieuwing stimuleren en dode huidcellen verwijderen. Hierdoor komt je nieuwe, jonge perzikhuidje tevoorschijn en voelt het gladder aan. 

5. Regelmatig pamperen 
Netflix aan, voeten nog net niet op tafel… Als je in een relaxte bui bent, aarzel dan niet om je huid te belonen met een gezichtsmasker. En nee, geen gemodder met kwastjes, maar een masker dat je héél simpel uitvouwt en heerlijk op je gezicht legt. Favoriet op de Marie Claire redactie: Starskin After Party Mask™ –goed voor de weekenden. Ook heerlijk en leuk om te zien: GLAMGLOW’s my little pony  #GLITTERMASK. De glitterdeeltjes zijn vermengd in GLAMGLOW’s gelformule wat heel comfortabel op de huid aanvoelt en verstopt de poriën niet. Wanneer het eenmaal droog is, pel het masker af en houd je er een verstevigde, stralende huid aan over.

6. Ademen
Na een maand aan heftige make-up, is het tijd om je huid een break te geven. Drink veel water en hydrateer je huid met een goede moisturizer. 

Lees ook: Zien: make-up tutorial van Elizabeth Taylor

Bron: Byrdie | Beeld: Getty

Laatste nieuws

Zie ook