Zo bescherm je je haar tegen chloor

Aha!

Lees ook

Met dit weer liggen we het liefst de hele dag aan een zwembad. Af en toe een duik in het water zorgt vaak voor enige verkoeling. Die plons in het water kan echter wel zorgen voor een flinke beschadiging voor je haar. Zo verwijdert het de natuurlijke oliën en het vocht uit je haar, waardoor het droog en broos wordt. Ook kan blond haar groen uitslaan, yikes! Zó bescherm je je haar tegen chloor

1. Steek je haar op

Eén van de meest voor de hand liggende tips. Toch is het er wel eentje waar je wat aan hebt! Doe je haar in een knot en probeer op deze manier het water te vermijden. 

2. Maak je haar nat

En nee; niet in het chloorwater, maar onder de douche. Je haar neemt op wat het kan. Zorg er dus voor dat je voor je die duik neemt met je haar onder de douche stapt. 

3. Smeer je het goed in

Zorg ervoor dat je je haar altijd goed insmeert met voedende producten. Denk hierbij aan een voedende leave-in conditioner of kokosolie. Hiermee creëer je een fysieke barrière tussen je haar en het chloor. Spray voor je het water in duikt je haar ook goed in met SPF, zodat je haarkleur goed beschermd blijft tegen uv-straling. 

4. Spoel chloor meteen uit je haar

Spring nadat je het zwembad in bent geweest meteen onder de douche om het chloorwater weg te spoelen. Dit is niet alleen goed voor je haar, maar ook voor je huid. Zo voorkom je namelijk dat je huid uitdroogt. 

5. Kies voor een verzorgend masker

Na al dat chloor, is je haar toe aan een kleine treatment. Kies voor een verzorgend masker en je haar voelt meteen weer zijdezacht aan. Het aanbrengen van een masker is hoe dan ook geen overbodige luxe. Smeer je haar één keer per week in met een voedend masker en je bent weer helemaal ready to go. 

Lees ook: Deze supersimpele haarstijl gaat iedereen deze zomer dragen

Bron: Marie Claire BE | Beeld: Getty 

Laatste nieuws

Zie ook