De 7 meest originele vakantieverblijven op Airbnb

Logeren in een boomhut, een nachtje verblijven in een sprookjeskasteel of slapen in een grot? Op Airbnb kan het allemaal!

Lees ook

Logeren in een boomhut, een nachtje verblijven in een sprookjeskasteel of slapen in een grot? Op Airbnb kan het allemaal! Op de website vind je bijzondere vakantieverblijven voor een onvergetelijke reis. Wij gingen voor jullie op zoek naar de meest unieke vakantieverblijven op Airbnb.

1. Een cycladisch huis in Santorini

Santorini staat het meest bekend om zijn typische witte huizen met blauwe daken. Dankzij Airbnb kun je nu zelf logeren in een van de cycladische huizen in de gemeente Oia. Het huis is een verzameling van verschillende grothuizen met een traditionele inrichting. Na een lange dag kan je ‘s avonds op adem komen op het prachtige terras of in de jacuzzi.

2. Overnachten in een rijstveld

Reizen naar Bali wordt steeds populairder. Kies voor een verblijf in een unieke bamboo eco cottage voor een onvergetelijke vakantie. Het huis is volledig gemaakt uit geweven bamboe en bevindt zich in het midden van een rijstveld. Je zal je nog nooit zo één met de natuur hebben gevoeld! 

3. Verblijven in een kasteel

Maak je wildste kinderdromen waar en waan je als prinses in een echt kasteel. Het prachtige kasteel bevindt zich in het Britse Cumbria. Je kan er een van de 17 ruime kamers huren. In de zomer woon je samen met de supervriendelijke eigenaars van het kasteel. Je kunt er ook heerlijk genieten in de meer dan 60.000 vierkante meter grote tuin. Wilde plannen? Je kunt ook het volledige kasteel afhuren voor wel 34 gasten!

4. Vakantie op een woonboot

Op Airbnb heb je een ruime keuze aan woonboten overal ter wereld. In het Zuid-Afrikaanse Knysna kan je logeren in een prachtige houten woonboot. Je bereikt de boot met een elektrische motorboot, die je zelf leert bedienen door de eigenares. In de unieke verblijfplaats kun je in het midden van het water genieten van de natuur en even helemaal tot rust komen. Op het terras van de boot kun je genieten van een zonsondergang of zelfs vissen.

5. Glamping in een joert

Glamping is de laatste jaren erg populair geworden. Het is even leuk als normaal kamperen, maar dan met een luxueuze kant. In Malibu vind je een unieke joert op een organische boerderij. In de joert is alle comfort voorzien. Je beschikt er over een eigen keuken, badkamer en zelfs een tv. De boerderij bevindt zich op slechts 3 km van het strand. Je kunt er ook elke dag genieten van lekkere homemade organische maaltijden.

6. Een privé riad in Marrakech

Marokko staat bekend om zijn riads. Het zijn traditionele huizen of paleizen met een binnentuin. Normaal is het best duur om te logeren in een kamer van een riad, maar via Airbnb kun je zelf een volledige riad met drie slaapkamers huren. De woning is heel centraal gelegen in Marrakech en toch heel erg rustig. Je kunt er ‘s avonds aan de drukte en hitte van de stad ontsnappen in het heerlijke zwembad. Op verzoek zal de eigenares zelfs een traditionele maaltijd bereiden.

7. Een stenen villa in Kreta

In Kreta kun je logeren in een prachtige loft gebouwd in een stenen grot. De grot werd oorspronkelijk bewoond en later gebruikt als opslagplaats. In 2007 werd de locatie gerenoveerd tot een unieke loft. De woning is geschikt voor twee volwassenen en twee kinderen. Het unieke huis is voorzien van alle comfort en is de ideale uitvalsbasis om Kreta te verkennen.

Lees ook: Dit zijn de 10 mooiste treinreizen ter wereld

Bron: Marie Claire BE l Beeld: Airbnb

Laatste nieuws

Zie ook