5 lessen die we hebben geleerd van deze badass women op televisie

Wie zei dat je niets kunt leren van tv-kijken?

Het reactievermogen van Olivia Pope en de koelbloedigheid van Annalise Keating kunnen we allemaal wel eens gebruiken op de werkvloer. 5 wijze carrièrelessen van de stoerste vrouwen in televisieland.

1. Behandel je werknemers als werknemers – Annalise Keating, How to Get Away With Murder 
De rechtenstudenten die een felbegeerde plek verdienen in Keatings team moeten keíhard werken. De slimme advocate lacht niet om grappen, vergezelt haar crew niet tijdens vrijmibo’s en is alleen tevreden met het állerbeste. Roddelen en borrelen doe je maar met je eigen vrienden.

2. Behandel mensen altijd goed (ze onthouden het als je het niet doet) – Red, Orange is the New Black 
De no-bullshit, rechtdoorzee Red eist absolute gehoorzaamheid van haar ‘familie’ (lees: haar favo mede-veroordeelden). Maar daar krijgen ze ook wat voor terug: een moederlijke behandeling. En mensen die haar familie beledigen? Die krijgen er flink van langs. Haar les: what goes around, comes around.

3. Zorg dat mensen op je kunnen vertrouwen – Olivia Pope, Scandal 
Als er iemand is die je uit een crisis kan helpen, is het Olivia wel. Maar wat haar écht belangrijk maakt, is dat ze altijd zorgt dat de zaakjes geregeld worden. Het kan nooit kwaad om van ‘Consider it handled’ ook jóuw standaardzin te maken.

4. Wees zelfverzekerd (of doe in ieder geval alsof) – Jessica Pearson, Suits 
Als er íemand is die dagelijks met opstandige mannen te maken heeft, is het de baas van het welbekende New Yorkse advocatenkantoor wel. Een les die we van Jessica kunnen leren is dat je nóóit je onzekerheden moet tonen aan je tegenstander, ook al heb je geen flauw idee wat je volgende stap zal zijn.

5. Ga er voor de volle 100 procent voor – Claire Underwood, House of Cards 
Opgeven staat niet in Claire’s woordenboek. Ze gaat tot uitersten om haar doel te bereiken – soms iets té ver. Maar een flinke dosis doorzettingsvermogen moet elke #girlboss in haar repertoire hebben. Go for it (maar ga nooit te ver)!

Bron: Elite Daily | Beeld: Giphy

 

Laatste nieuws