TGIF? Elk glas alcohol verkort je levensduur met 30 minuten

De gezondheidsrisico's zouden zelfs vergelijkbaar zijn met roken.

Lees ook

Waar de één zegt dat een glas rode wijn per dag goed voor je zou zijn, blijkt uit een recent onderzoek dat elk glas alcohol 30 minuten van je leven kost. De gezondheidsrisico’s zouden zelfs vergelijkbaar zijn met roken. Wow…

Onderzoek

In een groot internationaal onderzoek, dat vandaag verscheen in het wetenschappelijke tijdschrift The Lancet, werden meer dan honderd universiteiten met elkaar vergeleken. Het ging hier om 600.000 drinkers in negentien verschillende landen. Wat blijkt? Ook gematigde alcoholconsumptie blijkt volgens de onderzoekers dus niet goed te zijn voor je hart.

Dodelijk

Hoewel we uit eerdere onderzoeken concludeerden dat het dagelijks drinken van alcohol – en dan met name een glas rode wijn – niet alleen goed is voor je hart, maar dat het ook kan zorgen voor gewichtsverlies, blijkt dat de grens toch echt op vijf glazen per week ligt. Elk glas meer verkort de levensverwachting van een 40-jarige met een half uur. Drink je toch meer dan die vijf glazen per week? Dan verhoog je de kans op een beroerte, hartfalen, hoge bloeddruk en een scheur in je aorta. Dat kan allemaal dodelijk zijn. Heftig! 

Lees ook: Dit vertellen alcoholische drankjes over jou en jouw date

Bron: Grazia | Beeld: Getty

Laatste nieuws

Zie ook