Deze bekende supermarkt zet duurzame strijd verder met nieuwe koffie

Jouw nieuwe bakje troost is nog duurzaam ook.

Wat is lekkerder dan een warme kop koffie in de ochtend? Een lekker bakje dat (h)eerlijk is geproduceerd. Albert Heijn zet zich al jaren in voor de verduurzaming van de koffieketen. Ook nu weer met de lancering van het ‘Perla Future Coffee Project’ krijgen zo’n 1000 Tanzaniaanse koffieboeren de steun van koffiemerk Perla om duurzaam te oogsten.

Nieuwste toevoeging

Wist je dat Nederlanders gemiddeld ruim een halve liter koffie per dag drinken? Hiermee staan we op de vijfde plek wereldwijd. Scandinaviërs zijn zowat verslaafd aan een bakje troost en gaan met de eerste plaatsen lopen. Met het ‘Perla Future Coffee Project’ is, zoals dat hoort, een nieuwe blend aan het assortiment toegevoegd die exclusief bij Albert Heijn wordt verkocht. De Perla Origins Tanzania koffie ontstond aan de voet van de Kilimanjaro in Tanzania. Zo worden er nu koffieplantjes gekweekt die beter bestand zijn tegen droogte en investeert Perla in deze kwekerijen zodat betere koffieplanten in grotere volumes en tegen een lagere prijs aan lokale boeren worden aangeboden. André Hoinkis, koffie-expert bij Albert Heijn: “Het is belangrijk dat we deze stap zetten in samenwerking met lokale organisaties omdat het de koffieketen versterkt en toekomstbestendig maakt. Steeds meer koffieboeren krijgen te maken met de effecten van klimaatverandering.” 

André Hoinkis, koffie-expert bij Albert Heijn.

 

Hoe smaakt ‘ie?

De eerste koffie in dit nieuwe project is de Perla Origins Tanzania met UTZ-keurmerk dat staat voor eerlijke handel. En hoe die smaakt mochten we ‘persoonlijk proeven’. Een van onze favoriete alliteraties dus dat zat meteen goed. De licht gebrande 100% aromatische Arabicabonen hebben een smaakintensiteit van 3 op 12 Perla-waarden en laten frisse fruittonen, blauwe bes en jasmijn achter in de mond. Om de smaak echt tot leven te laten komen, maal je de bonen en zet je de koffie met een koffiezetapparaat of cafetière. Een koffie smaakte nog niet vaak zó lekker. Ligt het aan de handgeplukte fruitige koffiebonen van de berghellingen in Tanzania of aan het feit dat dit mooie, duurzame project ons hart net op het juiste moment raakt? Laten we het op beiden gooien.

De nieuwe Perla Origins Tanzania bonen (250 gr) zijn nu te koop voor € 3,79.

 

Lees ook: Doe de test: wat voor impact heeft jouw levensstijl op de aarde

Beeld: Perla

Laatste nieuws