Onderzoek: dit vinden vrouwen écht van hun lichaam

En mannen geven ook hun mening.

Lees ook

EenVandaag Opiniepanel onderzocht samen met tijdschrift LINDA. wat Nederlandse vrouwen nou eigenlijk écht van hun lichaam vinden. Uit het onderzoek blijkt dat wij niet vies zijn van het idee om in de toekomst een bezoek aan de plastische chrirug of cosmetische arts te brengen. Ook is er aan mannen gevraagd wat zij nou het liefst zien bij vrouwen. Geven ze de voorkeur aan een superslank lichaam of zijn curves toch geliefder? Aan het onderzoek deden 22.217 leden van het EenVandaag Opiniepanel mee. Wij lichten de opvallendste resultaten uit.

Summerbody
Maar liefst twintig procent van de ondervraagde vrouwen geeft haar lichaam qua cijfer een onvoldoende, dus lager dan een zes. Ongeveer eenderde van de vrouwen doet extra moeite om in shape te komen voor de zomer. Bijna de helft vindt het ongemakkelijk om in het bijzijn van familie of vrienden in bikini op het strand te lopen. Verder voelen vrouwen zich vanaf 55 jaar het meest onzeker over hun lichaam.

Cosmetische ingrepen
Driekwart van de deelnemers, man én vrouw, kijkt negatief tegen cosmetische ingrepen aan. Er werden ongeveer 1500 mensen ondervraagd die een cosmetische ingreep hebben ondergaan. De groep zelf is heel tevreden met het resultaat, maar hun omgeving denkt daar anders over. Mensen die persoonlijk dicht bij hen staan vinden in veel gevallen dat de persoon er niet mooier op is geworden. Zo citeert EenVandaag: “Met lip fillers heeft ze net een eendenbek. Het is zo onecht dat ik maar naar haar schoenen kijk.”  Oei…

Mening van mannen
En wat mannen nou het liefst bij vrouwen zien? Dat zal je misschien verbazen. 87 procent verkiest natuurlijke borsten boven nepborsten. 91 procent van de mannen zou negatief reageren als hun vriendin lipfillers overweegt. So think twice… Verder vinden mannen een gemiddeld vrouwenlichaam het mooist. Vrouwen denken echter vooral dat de meeste mannen een voorkeur hebben voor dun. Nee hoor, ze houden van rondingen. Ook blijkt een blokjesbuik niet heel populair te zijn. Maar drie procent van de heren kiest voor een partner met sixpack.

Lees ook: Influencer Serena Verbon gaat viral met ‘echte’ post baby body

Bron: LINDA., EenVandaag l Beeld: Getty Images

Laatste nieuws

Zie ook