Wij kruipen in bed met Instafamous make-up artiest Celine Bernaerts

Celine neemt ons mee naar bed!

Lees ook

Celine Bernaerts is ambassadeur van Yves Saint Laurent Beauté, een van Nederlands bekendste beautygoeroe’s en bekend om haar vlijmscherpe jukbeenderen en waanzinnig aanstekelijke lach. Gelukkig post de Instafamous 27-jarige haar keurige kwastkunsten op Instagram, zodat we niet alleen geamuseerd zijn door haar quirky-stijl, maar eindelijk ook eens aan de slag gaan met die make-up borstel waarvan we niet wisten welk nut hij had. En omdat we Celine altijd met haar typerende grafische make-up zien, zijn we benieuwd hoe ze haar huid behandeld als de felle kleuren op haar gezicht in de avond verdwijnen. 
 
Celine leidt ons door haar beautyroutine voor ze onder de dons kruipt. En we kunnen je vertellen; het is niet niets.  
 

 
Is jouw beautyroutine voor het slapengaan echt zo’n ding?
“Ik maak er elke avond een klein evenementje van. Ik begin met mijn make-up los te masseren met een cleansing oil, zo stimuleer ik de doorbloeding van mijn gezicht en activeer ik de lymfeknopen. Zo kun je afvalstoffen uit je huid afvoeren en neem je alles wat je erna op smeert beter op. Dan verwijder ik de olie met Bioderma’s Sensibo H2O micellar water zodat de olie mijn poriën niet verstoppen. Daarna verwijder ik alle restjes mascara nog met de Top Secrets Expert Makeup Remover van Yves Saint Laurent. Deze haalt werkelijk elk product van je gezicht!
 
Daarna nog een keer cleansen met Bioderma en dan ben ik schoon! Omdat ik een ontzettend droge huid heb gebruik ik altijd een van mijn favoriete oliën: Kiehls’ midnight recovery concentrate, de 100% cold-pressed virgin merula oil van The Ordinary of YSL’s water-in-oil! Daarna eroverheen met Paula’s Choice Anti-Aging Intensive Repair Nachtcrème of de  Skin Food crème van Weleda! Ook exfolieer ik regelmatig met Paula’s Choice 2% BHA liquid of The Ordinary 30% AHA + BHA 2% Peeling Solution. De laatste is super super sterk dus mag je maximaal één keer per week gebruiken! Het helpt enorm tegen pukkeltjes!
 

 
 
 
Hoe zorg je ervoor dat je ’s ochtends zonder puffy ogen wakker wordt?
“Het masseren van de huid zorgt ervoor dat je ’s nachts geen vocht vasthoud! Anders heb je bij de Action nog van die lekkere maskertjes die je in de koelkast kan leggen! Ook helpt het om nog net even een glas water, ikzelf kies ervoor om verse muntthee, te drinken voordat je gaat slapen omdat puffiness ook van uitdroging kan komen.”
 
Wat is je all time favoriete nachtcrème?
“Ik varieer heel graag in mijn producten zodat mijn huid niet gewend raakt aan een bepaalde formule. Ik denk dat de twee nachtcrèmes die ik hierboven heb genoemd mijn go-to nachtcrèmes zijn! Alles wat lekker dik is smeer ik erop trouwens!”
 
Wat moeten we vooral niet doen op beautygebied voordat we onder het dons kruipen?
“Zo cliché maar je huid niet schoonmaken is vragen om moeilijkheden!”
 
Gouden tip om s’ avonds in een total relax mood te komen?
“Neem elke avond even een momentje om voor jezelf te zorgen. Als je een super druk schema hebt en zo snel mogelijk naar bed wilt, snap ik dat een uitgebreide routine zoals de mijne niet altijd mogelijk is. Maar maak je gezicht schoon en smeer ‘m in! Daarnaast ben ik gek op Storytel, een audioboeken-app. Die time ik 15 minuten en hoor ‘m nooit afslaan.”
 
Wat staat er op jouw nachtkastje?
“Een flesje water. Ik word nogal eens wakker van de dorst dus dat is essentieel.”
 
Wat is het product waar je niet zonder kan?
“Bioderma Micellar Water.”
 
Mis geen enkele beautyavonturen en volg Celine op Instagram!
 
 
Beeld: YSL
 

Laatste nieuws

Zie ook