4 tips om je lange afstand gemakkelijker te maken

Schrijf brieven. How Romantic?

Lees ook

Een lange-afstandsrelatie? Petje af, want oh wat kan het lastig zijn als je je liefde niet in je armen kan houden. Communicatie en vertrouwen is absoluut key als je elkaar niet elke week kan zien. Een ook voor de powerkoppels onder ons kan het een hele uitdaging zijn om een latrelatie te laten werken. Maar no worries tortelduifjes! Er zijn een aantal trucjes en tips om het lange afstanden gemakkelijk maken!

Plan date nights
Het klinkt misschien gek, maar neem de tijd om een echte date te plannen, ook als je niet met elkaar bent. Of je nu samen dineert via Skype, een goede film tegelijkertijd kijkt of uren klets over FaceTime. Als je het doet, doe het dan goed en zorg er dus voor dat je echt de tijd vrijmaakt op elkaar aandacht te geven. 

Schrijf brieven
We know, how romantic? Of je nu een snelle krabbel op een servetje opstuurt of een halve roman opschrijft, elkaar regelmatig een fysieke brief sturen brengt echt een heel ander gevoel mee dan digitaal contact. Plus je zal het gevoel hebben alsof je hoofdpersoon bent uit een Jane Austin verhaal. 

Reis met elkaar
In plaats van heen en weer vliegen tussen je stad en je liefde, kun je een paar mini-trips plannen om samen nieuwe bestemmingen te bezoeken. Naast dat je uitkijkt naar het weerzien van je lover, kijk je ook uit naar het ontdekken van een geheel nieuwe stad met elkaar. Win-winsituatie. 

Communicatie is key
Zoals gezegd, communicatie is de sleutel tot een gezonde relatie, maar het is absoluut noodzakelijk als je in een latrelatie zit. Het is belangrijk dat je duidelijk afspraken maakt, wat je van de ander verwacht als het op communicatie aankomt. Misschien willen jullie de hele dag verbonden blijven en 24/7 met elkaar appen. Het kan natuurlijk ook zijn dat je elkaar elke avond alleen wil zien via FaceTime. Spreek goed af wat jullie van elkaar verwachten, zodat er geen miscommunicatie kan ontstaan. 

Lees ook: Dit is de leeftijd waarop de meeste stellen uit elkaar gaan

Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook