Zo behandel je een droge huid

Je bent niet de enige die er last van heeft!

Lees ook

Het zijn koude temperaturen in Nederland en je huid kan door de kou ontzettend zijn uitgedroogd. Zelfs de olieachtigste, meest acne-gevoelige persoon kan last hebben van een droge huid en schilfering dankzij lage luchtvochtigheid. Klinkt dit herkenbaar voor jou? Je bent waarschijnlijk niet de enige die zich afvraagt hoe je van die droge plekken af kan komen. We feel you. De oplossing ligt voornamelijk bij een goede gezichtscrème

Wat kan je doen?
Stop in elk geval met het gebruiken van producten die jouw huid kunnen uitdrogen, zoals toners of peelproducten, totdat de temperaturen weer stijgen. Switch naar producten geschikt voor de gevoelige huid. En belangrijk: gebruik een moisturizer vrij van parfum en smeer dit minstens twee keer per dag op. Parfum kan de huid irriteren en uitdrogen. Ben je vatbaar voor acne? Zorgt dan dat je een olievrije moisturizer gebruikt die je royaal kan opsmeren. Zoek naar labels waarop ‘niet-comedogeen’ of ‘niet-acnegeen’ staat. Dat betekent dat het product niet de poriën verstopt of de puistjes verergert.

Hoe behoud je je gehydrateerde huid?
Eén van de grootste oorzaken van een droge huid zijn erg hete douches/badsessies. Dit stript het gezicht van haar natuurlijk oliën en vervolgens is de huid droger dan ooit. Dus, wil jij voorkomen dat je huid weer droog wordt nadat jij net zo goed gemoisturized hebt? Limiteer je douchetijd en reinig je gezicht met lauwwarm water. Neem je graag een bad? Het toevoegen van oliën in je badwater zorgt ervoor dat je bad gehydrateerder wordt.

Laatste tips
Voor je huidverzorgingsroutine geldt: vermijd ruw schrobben en dep de huid droog (in plaats van droog te vegen). Breng je gezichtscrème aan terwijl je huid nog vochtig is.

Lees ook: Dit is wat je moet weten over je mondhygiëne

Beeld: Getty Images

Laatste nieuws

Zie ook