Move over lipgloss: lippenpoeder is nu hot

Chanel introduceert lippenpoeder en wij 'showen' wow-effect looks.

Lees ook

Vandaag de dag dragen de meeste vrouwen dagelijks make-up, voor een dagje uit of naar werk. De één draagt wat meer dan de ander en smaken verschillen. Zo kan je voor stoere metallics gaan of een iets tuttigere roze feminine look. Wij geven je graag inspiratie voor je dagelijkse make-up look. Zo is Lente 2018 volgens Chanel: hemelsblauwe oogleden, zonnegele nagels en fuchsia-kleurige lippen. Ook introduceert het beauty-merk lippenpoeder. Hoe je dat opbrengt? Lees snel verder! Marie Claire zet topmodel Bette Franke in de make-up en showt jou looks die een wow-effect geven.
 

Frisse blos

Een blusher zet je meestal op de appeltjes van je wangen. Maar voor een frisse lentelook kun je ’m ook op en vlak onder je jukbeenderen aanbrengen. Op die manier shape je je gezicht op een heel subtiele manier. Kies in dat geval niet voor uitgesproken roze, maar voor een koraalachtige tint.

 

Chanel Le Vernis – € 25


Uit de kunst

Door verschillende kleuren en texturen – mat, metallic en glans – met elkaar te mixen, creëer je diepte. Start met een basis van metallic op het ooglid, dan een donkere shade in de arcadeboog en doe er om het af te maken een veeg gloss over. Het komt misschien niet direct in je op om lipgloss op je ooglid aan te brengen, maar Chanel’s Rouge Coco Gloss in kleur ‘Aphrodite’ leent zich hier juist perfect voor.

Chanel Les 9 Ombres Limited Edition ‘Affresco’ – € 80

 

Maak het bont

Kies voor kleur! In de vorm van een zachte smokey eye of op je hele ooglid – allebei mooi. Waar het om gaat is dúrf. Door vervolgens een lijntje in een contrasterende kleur – helder groen bijvoorbeeld – onder in je oog te zetten, creëer je dat wow-effect.

 

 

Chanel 

Chanel Dimensions de Chanel Mascara ‘Nero Metallo’ – € 35

  
Even de lippen poederen


Move over lipgloss, lipstick en lippotlood. Lippenpoeder is nu het ding. Het nieuwe Poudre À Lèvres bevat een transparante lippenbalsem (stap 1) en een kleurpigment in poedervorm (stap 2). Breng ze deppend met je vingers aan, of, voor meer intensiteit, met het bijgeleverde penseeltje. Tip: combineer twee tinten voor een speels ombre-effect.

 


Naturellement

Een egale teint begint bij een goede basis. Dat wil zeggen: smeren met een hydraterende crème. Vervolgens een dun laagje foundation en daarna wat accenten met Chanel’s Palette Essentielle. De natureltint is mooi als basis op het ooglid. Met je vingers dep je de highlighter op je neusbrug en in je binnenste ooghoeken.

 

Lees ook: Dit zijn de beste mascara’s aller tijden

Tekst: Marjolein Vermeij l Beeld: Pablo Delfos

Laatste nieuws

Zie ook