Lorde zit niet te wachten op jouw huidadvies

'Skin shaming' is onnodig en moet worden gestopt. Lorde komt voor zichzelf op.

Lees ook

Sommige mensen hebben meer last van acne dan anderen, dat is nou eenmaal zo. Het kan voor iemand heel lastig zijn om te dealen met de puistjes of oneffenheden. Deze persoon doet er waarschijnlijk alles aan om van de acne af te komen, zoals het smeren van zalfjes of het vermijden van bepaalde producten. Het heeft dan ook geen zin om er opmerkingen over te maken, want hij/zij already knows.. Toch zijn er mensen die negatieve opmerkingen over iemand’s acne maken, terwijl dit heel onnodig is. Laten we allemaal even ophouden met skin shaming. 

Skin shaming
Laatst betrad model Kendall Jenner de rode loper tijdens de Golden Globe Awards. De acne in haar gezicht was duidelijk te zien, alhoewel ze foundation droeg. Veel internettrollen maakten grapjes over haar appearance. Dit is voor een jonge vrouw natuurlijk helemaal niet leuk. Niemand weet dit beter dan zangeres Lorde, die afgelopen weekend via social media een bericht had voor haar volgers.

Genetisch vervloekt
Lorde vindt het heel vervelend als mensen aan haar vragen of ze haar gezicht wel heeft gewassen. “Als moisturizen en mijn gezicht wassen alles zou oplossen, had ik nu geen acne meer”, zegt de zangeres. “Ja, natuurlijk was ik mijn gezicht. Ik ben gewoon genetisch vervloekt.” Ze brengt ook haar steun uit aan al haar lotgenoten. “We komen er wel, we zullen het overwinnen. Dat beloof ik.”

Lees ook: Kaia Gerber heeft de ultieme tip om acne in no time te laten verdwijnen

Beeld: Getty Images 

Laatste nieuws

Zie ook