Interview: actrice Haley Bennet over haar beautyroutine en travelessentials

Voetmassages en geurkaarsen...

Lees ook

Geparfumeerd briefpapier, voetmassages en geurkaarsen. Actrice Haley Bennett (30) heeft zo haar beautyfavorieten.

Ik hou van brieven schrijven, naar mijn moeder, mijn vrienden of m’n lover. Het papier besprenkel ik met parfum, zodat de geur aan mij doet denken als ze de envelop openen. Ik draag Chloé’s Absolu Parfum. De patchoeli maakt ‘m wat donkerder en volwassener dan de originele versie van de geur, maar door een accent van rozen blijft ‘ie toch vrouwelijk. 

Chloé Absolu Parfum – € 90

 

Toen ik opgroeide in Ohio in de 90’s was iedereen geobsedeerd door ’tanning’. Ik ging zelfs onder de zonnebank, tot ik me op mijn 14de realiseerde hoe slecht dat voor je is. Nu draag ik elke dag zonnebrand, zelfs als ik de deur niet uitga. Glossier’s Invisible Sunshield is heel lightweight, dus hij voelt niet vettig op je huid. Als ik haast heb gebruik ik Shiseido’s spray-on SPF, heel makkelijk.

Glossier invisible Sunscreen – € 29,50 

 

Ik volg de Japanse skincare methode. Ik begin met een dubbele reiniging, eerst een cream cleanser en dan een olie. Als ik gestrest ben voel ik spanning in mijn kaak ontstaan, daarom geef ik mezelf een mini-massage om de druk eraf te halen. Vervolgens smeer ik een serum en dan een dagcrème. De sheet masks van La Mer zijn fijn voor extra hydratatie. Voor een groot event neem ik een gezichtsbehandeling van Joanna Vargas, zij is fantastisch.

La Mer Facial 12 stuks – € 212

 

Een tijdje geleden liet ik mijn haar in een pixie cut knippen. Door mijn werk ben ik het gewend dat mijn haar wordt geknipt of geverfd, dus ik ben niet bang om nieuwe looks te proberen. Mijn haar is nu veel makkelijker te stylen – een beetje Surf Spray van Bumble and Bumble geeft textuur. Als ik mijn haar wat extra’s wil geven, gebruik ik een maskertje.

Bumble and Bumble Surf Spray – € 15,30

 

Een rustgevende voetmassage is mijn ultieme luxe. Als ik in New York ben ga ik soms naar Chinatown en neem ik een massage van een uur. En dan niet voor mijn rug of benen, ik wil alleen mijn voeten.

Als ik reis, neem ik altijd een kaars mee. Die van Cire Trudon vind ik prachtig. Als ik voor mijn werk aan de andere kant van de wereld zit, hoef ik alleen die kaars aan te steken om me thuis te voelen.

Cire Trudon Candle – € 75

 

Ik heb veel martial arts-trainingen gevolgd. Nu neem ik Krav Maga-lessen voor een film. Het is vermoeiend, maar een goeie manier om in vorm te blijven. Mijn favoriete work-out is Ballet Beautiful, voor spiervorming maar ook om een elegante, vrouwelijke houding aan te leren. Na een inspannende work-out neem ik een bad met Epsom Salt, dat heeft een detox-effect. Daarna smeer ik me in met bodylotion van Chloé.

Tekst: Charlotte Clark | Vertaling: Marjolein Vermeij | Beeld: Getty Images

Lees ook: Bushy brown dit zijn de producten om ze te faken

Laatste nieuws

Zie ook