Zeven stappen om je huid tijdens het vliegen gezond te houden

Kunst en vliegwerk!

Dat je huid trekkerig aanvoelt na een vlucht komt door de luchtvochtigheid in de cabine. Die is zo’n twintig procent, en dat is lager dan de luchtvochtigheid in de gemidelde woestijn. Het is dus zaak te hydrateren: veel drinken en crèmes en maskertjes gebruiken. Let op: kies cosmetica van maximaal 100 ml per stuk, anders moet je ze inleveren bij security.

1/ De avond voor vertrek
Voorkomen is beter dan genezen. Geef je huid daarom de nacht voor de trip al wat extra’s. Een laagje voedende olie onder je nachtcrème doet bijvoorbeeld al een hoop.

Aesop face oil, 25 ml €47 

 

2/ Voor het boarden
Ga bij voorkeur het vliegtuig in zonder make-up op, dan kun je lekker blijven smeren tijdens de reis. Geef je huid voor je het vliegtuig instapt nog een laagje voedende crème.

Shiseido Waso clear mega-hydrating cream, 50 ml €44

 

3/ Nap time
Een schoonheidsslaapje onderweg doet wonderen. Doe jezelf een plezier door een oogmaskertje mee te nemen. Tip: hydrateer de huid rondom je ogen voor je het masker op doet, dan kan de crème rustig intrekken. Slaap lekker!

Love Stories slaapmaskertje, €30

 

4/ Wakey Breaky 
Oké, je hebt lekker geslapen, maar het einde van de reis is nog niet in zicht en je huid voelt wat uitgedroogd. Dit is het moment om je gezicht schoon te maken met een makkelijk reinigings- doekje. Smeer vervolgens wanneer nodig nog wat hydraterende crème.

Pixi moisturizing cleansing cloth, €15

5/ Even spritzen
Begint je huid gedurende de vlucht wat trekkerig te voelen? Even spritzen met een frisse, hydraterende face mist voelt als een verademing.

Kiehl’s cactus flower hydrating mist, 75ml €16

 

6/ Vlak voor de landing
Of je nu bij arrivals wordt opgewacht met heliumballonnen en een spandoek of niet, je wilt er toch bright and shiny uitzien. Twintig minuutjes met deze eye-pads en je ziet eruit alsof je aan één stuk door hebt geslapen.

A/N/G Cosmetics lift up eye treatment, €14,95

 

7/ Home sweet home
Prioriteit bij thuiskomst is het reinigen van je huid. Spring onder de douche en exfolieer je gezicht met een zachte scrub. Breng daarna een masker aan om je huid tot rust te brengen. Even met de beentjes omhoog op de bank, zodat het masker kan intrekken.

Chanel maximum radiance exfoliating gel, 75ml €43 

 

 

 
Productie: Marjolein Vermeij

Laatste nieuws