Dit zijn de meest populaire goede voornemens

Plus een aantal tips om je goede voornemens dit jaar wél vol te houden!

Lees ook

Aan het eind van ieder jaar is het weer raak. We stellen lijstjes op met dingen die we vanaf 1 januari écht anders gaan doen, of dat nu gaat om gezonder leven of een carrièreswitch die je wil maken. Het zijn vaak wel een beetje de zelfde doelen die we ons elk jaar stellen. Wij zetten de meest populaire voor je op een lijstje, misschien haal je er nog wel wat inspiratie uit. Oja, en niet geheel onbelangrijk, we geven je ook nog een aantal tips om je goede voornemens dit jaar wél vol te houden. 

1/ Meer sporten en bewegen

2/ Stoppen met roken

3/ Meer genieten van het leven

4/ Nieuwe vaardigheid leren

5/ Meer tijd met familie en vrienden doorbrengen

6/ Vaker op reis gaan

7/ Zaken op orde krijgen

8/ Nieuwe mensen ontmoeten

9/ Vaker ja zeggen

10/ Geld sparen


1/ Onderneem actie
We weten best dat het lastig is om jezelf naar de sportschool te slepen als je er nog nooit bent geweest. De drempel kan hoog zijn, maar probeer het toch eens. En als jij je er (nog) niet goed bij voelt om iedere dag te gaan, doe dat dan niet. Het is ook prima als je er eens per week gaat; je doet het tenminste. Iedereen moet ergens beginnen.

2/ Maak het makkelijk voor jezelf
Zoek bijvoorbeeld een sportschool bij je om de hoek; niet eentje die een halfuur fietsen van je huis of werk is. Na een lange dag heb je echt geen zin meer om jezelf erheen te slepen en kost het te veel van je kostbare tijd. Als je een sportles van een uur zou doen dichtbij huis, kost deze sessie je waarschijnlijk max anderhalf uur ínclusief douchen. 

3/ Vergeet niet om hulp te vragen
Ben je op zoek naar een nieuwe baan en wil je dolgraag een carrièreswitch maken in 2017? Schakel je netwerk in, van collega’s tot vrienden en familie. Samen kennen jullie ontzettend veel mensen. Heb jij juist een goed voornemen op het gebied van afvallen? Vraag je vriend dan bijvoorbeeld om niet meer zoveel lekkers in huis te halen.

4/ Stop. Met. Excuses. Verzinnen.
In de eerste weken gaat het waarschijnlijk ontzettend goed met je goede voornemens en kun je het allemaal nog volhouden. Maar er komt altijd een moment waarop je tegen jezelf gaat zeggen dat je best een reep chocolade mag eten omdat je nu eenmaal een heftige meeting hebt gehad of al genoeg hebt bewogen tijdens de fietstocht naar je werk. Stop met die hersenkronkels en houd je aan je voornemen.

Kortom: wees niet te streng voor jezelf en schrijf realistische doelen op. Juist omdat de veranderingen waarschijnlijk niet zo drastisch zijn, kun jij je er makkelijker toe zetten en is volhouden minder lastig.

Lees ook: Zoveel verdienden de grootste miljardairs dit jaar

Beeld: Katelijne Verbruggen

Laatste nieuws

Zie ook