Zó zorg je voor een digitale detox tijdens het kerstdiner

You will thanks us later!

Lees ook

Tijdens de feestdagen staat de quality time met je familie en vrienden voorop en dus mag je je telefoon die twee dagen best wat rust geven. Er is immers niets zo vervelend als een tafel vol mensen die met hun telefoon bezig zijn. Een digitale detox tijdens de feestdagen is dan ook geen slecht idee. Maar hoe krijg je dat voor elkaar? 

FOMO

In de huidige wereld leiden we al snel aan fear of missing out, kortweg FOMO genoemd, waarbij we al snel bang zijn dat we wat missen. Tijdens de feestdagen is dit helaas vaak geen uitzondering en dus zie je met regelmaat de telefoontjes aan het kerstdiner verschijnen. In Amerika hebben ze daar een geweldige oplossing voor bedacht, die zeker de moeite waard is om tijdens de aankomende feestdagen aan je familieleden of vriendengroep te introduceren.

Betalen

Tijdens het ‘spel’ phone stack dient iedereen zijn telefoon weg te doen en op een stapel neer te leggen. Vervolgens mag je er de hele avond geen aandacht aan besteden. Ook niet om even snel een foto van het kerstdiner te maken. Wie toch een zwak moment krijgt en naar zijn telefoon grijpt, dient vervolgens de rekening te betalen of de afwas te doen. En geloof ons: vooral van dat eerste word je met de feestdagen echt niet blij.

Enne, wanneer dit nou goed bevalt, kan je het natuurlijk gewoon vaker doen. You will thank us later!

Lees ook: 9 veelgestelde vragen tijdens het kerstdiner

Bron: Libelle Beeld: Getty

Laatste nieuws

Zie ook