De allermooiste thermale baden van Europa

Als je hier niet ontspannen van wordt...

Met de koude temperaturen van nu verlangen de meesten naar een strakblauwe zee, witte stranden en een heerlijke warme temperatuur. Nu is dat rond deze tijd van het jaar niet echt makkelijk in Europa, maar gelukkig bestaan er altijd nog de thermale baden. En daar zitten aardig wat pareltjes tussen!

1/ Thermae Bath Spa in Bath

Wanneer je aan Groot-Brittannië denkt, is zwemmen waarschijnlijk niet het eerste wat in je opkomt. Toch verschuilt zich in het toepasselijke plaatsje Bath een parel van een binnenzwembad. Naast dat je ruime keuze hebt aan verschillende spabehandelingen, kan je hier ook baantjes trekken in het zwembad op het dak. Mét uitzicht over de hele stad. Heerlijk, toch? 

2/ Moorish bad in Aire de Sevilla

Nadat je overdag de winkelstraten onveilig hebt gemaakt, kan je hierna heerlijk relaxen in het Moorish bad. Niet alleen prachtig om te zien, maar ook heerlijk om te ontspannen. Daarnaast kan je jezelf ook nog trakteren op één van de vele massages. Als dat niet heerlijk is…

 

Een bericht gedeeld door Ekaterina (@ekat_n) op

3/ De Blue Lagoon in IJsland

Dit bekende zwembad mag dan wel een echte toeristische attractie zijn, toch mag je dit bad zeker niet aan je voorbij laten gaan. Vooral wanneer je kampt met huidproblemen als psoriasis of eczeem, is het water dat rijk aan mineralen is een aanrader. Ook kan je hier het modder uit de Lagoon gebruiken voor een echt moddermasker. Heerlijk ontspannend dus. 

4/ Pamukkale in Turkije

Turkije heeft veel meer te bieden dan de welbekende badplaatsen als Antalya, Marmaris en Bodrum. In de stad Denizli ligt dan ook het prachtige natuurfenomeen Pamukkale, wat letterlijk ‘kasteel van katoen’ betekent. De prachtige baden zijn met een temptatuur van ongeveer 35 graden dan ook ideaal om heerlijk in te badderen.  

5/ De grotten van Miskolc in Miskolc

In dit binnenzwembad begeef je je in de grotten van Miskolc-Tapolca, waarbij het thermale water bekend staat om je spierpijn te verzachten. Mocht je dus aardig wat kilometers te voet hebben afgelegd, is het zeker niet verkeerd om de dag erna in dit heerlijke bad een duik te nemen.

6/ Terme di Saturnia in Italië

Voor het plaatje alleen al zou je al een bezoek aan dit Italiaanse bad moeten brengen, maar ook het bad zelf is zeker fijn om in te vertoeven. De magnesium, carbonaat en algen zorgen voor een zachte huid en geven je lokken een zijdeachtige glans. 

7/ Szechenyi Thermale Baden in Boedapest

Dit ontspanningsoord bestaat uit maar liefst achttien zwembaden, waarvan er ook nog eens drie buiten zijn. En alsof dat nog niet genoeg is, kan je ook nog een keuze maken uit tien sauna’s en stoomcabines. Het fijne aan alles: het is ook nog eens betaalbaar én uber romantisch. Perfect voor een citytrip met je geliefde dus. 

 

Een bericht gedeeld door 서성경 (@bibleseo_) op

Bron: Vliegwinkel Beeld: Instagram, Katelijne Verbruggen

Laatste nieuws