Zien: 6 x vlugge partylooks voor de feestdagen

Zo ben jij binnen een paar minuten ready to party!

Het succes zit hem niet in urenlange voorbereiding, maar in de details van je partylook. Mocht je tijdens de Kerst dus onverwachts toch nog een feestje pakken, dan ben je met deze simpel uit te voeren looks binnen een mum van tijd ready to party!

1/ Strik erin 
Gezien op vele catwalks: modellen met bandjes, linten en strikken in het haar. Niet moeilijk, wel feestelijk. Draag een speld of haarband, liefst met steentjes, of koop een fluwelen lint bij de fourniturenzaak en strik die om je staart of om het hoofd. Een klein detail, maar oh zo leuk!

3/ Verrassingseffect 
Een kunstige veeg met goud op je ooglid of eyeliner waar je ’m niet verwacht: zo kun je met een klein accent een groot verschil maken. Voor het verrassingseffect houd je de rest van je maquillage naturel.

2/ Feestnagels
Je feestelijke look is pas af als je nagels gelakt zijn. Rood is altijd goed, maar glitters zijn beter. De snelste manier is om een basis van transparante lak aan te brengen en er daarna een laagje glitter overheen te lakken. Heb je meer tijd? Breng dan ook een topcoat aan. Zo heb je extra lang plezier van je glitterlook. 

 

5/ ‘T nieuwe smokey 
Ja, wéér die smokey eye. Dit feestseizoen geef je ’m een twist door wat glitter of kleur toe te voegen. Dep bijvoorbeeld wat groene oogschaduw (om de kerstsfeer te verhogen) op het midden van je ooglid. Of trek een lijntje met glitter boven of onder je ogen. Let wel: óf aangezette ogen óf opvallende lippen is het devies.

 

5/ Vlugge Vecht
Voor als je geen tijd (of zin) hebt om de krultang erbij te pakken, maar vindt dat je íets met je haar moet doen. Vlecht je haar aan één kant in of rol het nonchalant naar achteren. Met wat textuurspray wordt het haar stug en blijft het beter zitten. Zet vast met een klein elastiekje. Heb je lang haar, dan is een nonchalante vlecht ook altijd mooi.

 6/ Forties Coupe 

Klassiek en superchic, deze jaren ’40-coupe. Breng een verstevigende mousse aan en föhn je haar droog. Zet je haar achterop je hoofd vast in een staart of knot en laat aan de voorkant een pluk los. Rol de pluk losjes naar achteren. Zet ’m vast met schuifjes en gebruik haarlak om alles op z’n plaats te houden.

Lees ook: 6x hot hair voor dit najaar

Tekst: Marjolijn Vermeij | Fotografie: Jason Lloyd-Evans

Laatste nieuws