Zo voorkom je een 'opgezwollen' lichaam tijdens warme dagen

Heel leuk die hitte, maar voeten, ogen en kuiten kunnen snel opzwellen. Lees snel verder voor 6 tips om een opgezwollen lichaam tijdens deze warme dagen te voorkomen.

Zo voorkom je een 'opgezwollen' lichaam tijdens warme dagen

Wanneer het buiten erg warm is, is ons lichaam niet zo effectief met het doorsturen van vloeistof. Vocht wordt vast gehouden, bloedvaten zetten uit, en dit uit zich bijvoorbeeld in puffy eyes en opgezwollen vingers.

1. Drink veel water

Water is een echte must tijdens deze warme dagen. Je lichaam houdt vocht vast, omdat het door de hitte een vochttekort krijgt. Wanneer je daarom regelmatig water drinkt, krijgt je lichaam niet het signaal om extra veel water op te slaan.

2. Drink geen alcohol of cafeïne

Wil je je opgezwollen lichaam tegen gaan? Drink dan liever geen alcohol. Net als cafeïne onttrekt deze vloeistof vocht van het lichaam.

3. Zoek verkoeling

Werken vanuit die drijvende flamingo in het zwembad is helaas maar voor een paar mensen weggelegd. Daarom nu een aantal andere verkoelende tips: hou ramen en gordijnen overdag dicht, zoek de schaduw op en neem af en toe een frisse douche.

4. Beweeg

Door beweging wordt je huid beter doorbloedt waarop vloeistoffen weer beter worden afgedreven. Nee nee, denk niet aan push-ups en sprintjes in de volle zon, een wandeling in de schaduw is voldoende.

5. Drink thee

Thee drinken tijdens deze hitte? Jazeker! Dit is precies de reden waarom in Aziatische landen zoveel thee wordt gedronken. Het drinken van warme thee zou beter zijn dan het drinken van koude dranken, omdat de hoge temperatuur zorgt voor een tijdelijke verhoging van je lichaamstemperatuur. Je lichaam past zich hierop aan door je lichaamstemperatuur te laten dalen. Daardoor koelt je lichaam af. Wil je helemaal je oververhitte lichaam tegen gaan? Drink dan theesmaken met vochtafdrijvende stoffen zoals magnesium, foliumzuur en ijzer.

6. Eet iets fris

IJsbergsla, meloen, ananas, artisjok, appel, al deze ingrediënten bevatten veel water en zijn om die reden goed vochtafdrijvende voedingsstoffen.

Lifestyle
  • Happy in Shape
  • iStock