Zó kun je duizenden extra films bekijken op Netflix

In no time geregeld!

Lees ook

Wist jij dat je er een truc is waardoor je films of series niet meer hoeft te bufferen! Enne, er is een geheime code waarmee je gemakkelijk alle films op Netflix ziet! 

De beste Netflix-hacks op een rijtje:

1/ Extra films
Iets wat je normaal geen moer kan schelen, zal nu even je aandacht opeisen. Kijk eens naar je browser als je lekker aan het Netflixen bent. Daar zie je een URL met de volgende gegevens: ‘netflix.com/browse/genre/52117’. Die laatste ‘genre/52117’ zijn van belang, want als jij hier een ander nummer ingeeft, kom je op duizenden nieuwe films uit die je anders wellicht nooit zou opmerken. Weet je niet waar te beginnen? We feel you.  Deze site helpt jou de goede kant op.

2/ Geheime code
Netflix laat films en series zien die passen bij jouw voorkeuren. Daarom zie je dus niet alles wat er beschikbaar is. Als je op een titel zoekt, komt die natuurlijk wel tevoorschijn, maar dan moet je maar net de titel weten. Nou blijkt dus dat elk genre een unieke code heeft die komt na de URL http://www.netflix.com/browse/genre/. Zo is 5475 de code van alle romcoms. Het leuke: er bestaat een lijst met alle codes en die vind je hier. Als je klikt op het genre dat jij graag wilt zien, wordt je doorgelinkt naar je Netflix-account. Hoe handig! Niet álle films doen het hier in Nederland, maar de meeste wel, dus dat mag de pret niet drukken.

3/ ‘Are you still watching?’
Na een paar uur Netflix kijken, vraagt je laptop of je nog wel kijkt. Annoying, want natúúrlijk kijk je nog. De oplossing: als je de extensie voor de Chrome-browser Flix Assist hebt gedownload, zul dit bericht niet meer op je scherm zien. Tevens zal de countdown naar de volgende aflevering verleden tijd zijn. 

4/ Aantal sterren
Leuk weetje: de sterren van een film of serie zijn niet gebaseerd op de mening van alle kijkers. Alleen mensen die van dezelfde series en films houden als jij, kunnen het aantal sterren bepalen dat jij te zien krijgt. Als je vriend of vriendin dus een andere smaak heeft, zal hij of zij een ander aantal sterren zien. 

5/ Nu op Netflix
Ken jij de website Nu op Netflix al? Deze site weet álles: welke titels er binnenkort gaan verdwijnen, welke al zijn verdwenen en álle nieuwe releases. Handig dus als je het overzicht kwijt bent!

6/ Netflix Roulette
Dit is grappig! Een keuze maken op Netflix is vaak lastig, maar er bestaat nu Netflix Roulette. Je vult je favoriete acteur, regisseur, genre of een ander keywoord in en hoppa: de site maakt een keuze voor je. Dat scheelt zo weer een uur van je tijd. 

7/ Bufferen is verleden tijd
Het is een simpele truc: alles wat je moet doen is Shift+Alt+Ctrl+S indrukken om een geheim menu te openen. Hier kun je je instellingen aanpassen. Als je de zogeheten ‘bitrate’ lager zet, zal je film niet meer bufferen. Have fun!

Lees ook: 8 Netflix-documentaires die je echt wil zien

Bron: Grazia | Beeld: Getty Images

Laatste nieuws

Zie ook