3 dingen die je wil doen als je twijfelt over een nieuwe baan

Leuk aanbod gehad maar twijfel jij nog of je erop in moet gaan?

Heb jij een leuk carrière-aanbod gehad maar twijfel jij nog of je die job wilt? Een switch of een nieuwe baan is natuurlijk altijd spannend; je weet van tevoren immers niet wat je precies te wachten staat. Maar moet je het bij twijfel juist wél of niet doen? Je zou je deze dingen kunnen proberen om daar achter te komen.

1. Schrijf op wat je wil

Eigenlijk niet eens alleen wat je wil bereiken of wat je verlangens zijn, maar ook wat je gevoelens zijn op dit moment. Als je alles opschrijft en tegen elkaar wegkruist, heb je een beter overzicht op de situatie. Daarnaast kun je een beter onderscheid maken tussen wat je hart zegt en wat je hoofd zegt.

2. Ontspan

Je hoort wel vaker dat de beste ideeën komen als je een wandeling aan het maken bent of onder de douche staat. Juist, op deze momenten ben je er misschien niet met volle aandacht mee bezig, maar onbewust denk je toch na over die nieuwe baan. Een moment voor jezelf kan zorgen voor nieuwe inzichten en je helpen ontdekken wat je nu echt wil.

3. Gebruik je inbeeldingsvermogen

Zie jij jezelf al helemaal aan de slag bij die nieuwe werkgever? Kun jij je voorstellen dat je dat werk gaat doen en hoe denk je er over een jaar in te staan? Als je nu al weet dat je het over een tijd toch niet meer interessant vindt, kun je het misschien beter laten voor wat het is. Maar laat je niet leiden door angst!

Bron: Lifehack | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws