doDisplay('div-gpt-ad-MarieClaireNL_below_menu_allpages');

Nieuwe kleur op de muur? Voorkom deze 6 veelgemaakte fouten

Tijd voor verandering? Lees dan eerst even dit artikel!
doDisplay('div-gpt-ad-MarieClaireNL_below_image_article');
muurverf

Grote kans dat je na al dat thuiswerken bent uitgekeken op je interieur. Een nieuwe kleur op de muur doet vaak wonderen, maar voorkom teleurstelling en houd rekening met deze zes veelgemaakte fouten.

doDisplay('div-gpt-ad-MarieClaireNL_in-content_top_article');

1. Neem niet te snel een besluit

Je wil verandering en je wil het nú! Begrijpelijk, maar je hoeft echt niet ter plekke in de bouwmarkt een beslissing te maken. Neem de kleurstalen en een aantal testers mee naar huis en swatch ze op de muur alsof het een nieuwe oogschaduw is. Op deze manier kun je checken of je de kleur zowel overdag als ’s avonds leuk vindt.

2. Houd rekening met je meubels 

Een kleur kan prachtig zijn op zichzelf, maar misschien vloekt ‘ie wel enorm bij je meubels. Ook hier is swatchen dé sleutel. Verf een oud plankje of een stukje piepschuim in de kleur waarover je twijfelt en houd deze bij alle meubels in de kamer. Dit geeft gelijk duidelijkheid.

3. Plaats je swatches niet naast elkaar

doDisplay('div-gpt-ad-MarieClaireNL_in-content_middle_article');

Je kent ze vast wel, van die Instagram-polls waarbij iemand vraagt welke tint het mooist staat op de muur. Deze testkleurtjes zijn dan vaak vlak naast elkaar geverfd. En dat kun je dus beter niet doen. Het wordt namelijk nog lastiger om dan een keuze te maken. Verspreid ze beter door de kamer, zo kun je de verschillende kleuren beter op je laten inwerken.

4. Houd rekening met de ondertoon

Wit is niet gewoon 'wit'. Was het maar zo simpel. Wit kan een gele of blauwe ondertoon hebben, net als alle andere kleuren. Dit heeft enorm veel invloed op het uiteindelijke resultaat. Kijk dus goed naar de tonen van de rest van de kamer en pas je keuze hier op aan.

5. Wees niet bang voor kleur

Mensen gaan vaak automatisch voor lichte kleuren omdat dit veilig is, maar een statement met een donkere of juist felle kleur kan hartstikke mooi zijn. Stap daarom eens uit je comfort zone en verras jezelf!

6. Kies niet te veel kleuren

Dit lijkt een beetje tegenstrijdig met het vorige punt, maar te veel kleur kan juist weer voor chaos zorgen. Je kunt voor afwisseling en originaliteit beter spelen met textuur, kunst en contrast dan met allerlei verschillende kleuren. Succes!

doDisplay('div-gpt-ad-MarieClaireNL_in-content_bottom_article');