Deze foto’s van plastic massa in de Caraïbische Zee zijn schokkend

Eyeopener...

Lees ook

De kustlijn langs de Caraïbische Zee in Roatan: helderblauwe zee vol met prachtige koraalriffen, een paradijs voor snorkel- en duikliefhebbers. Het enige waar de zee nu nog mee gevuld is? Plastic, heel veel plastic. Een fotografe die op het eiland woont maakte schokkende foto’s: “Dit hebben we te danken aan ons zelf”, zegt de fotografe op haar Facebookpagina.

Plasticverbruik
Caroline Power, de fotografe en de vrouw die aandacht vraagt voor dit probleem is heel duidelijk: “Dit moet stoppen.” Op haar facebookpagina probeert Caroline mensen bewust te maken van ons dagelijkse plasticverbruik, en als Power al de verpakkingen opsomt, is het inderdaad ongelofelijk. “Gebruik je nog plastieken vuilnisbakken? Plastieken drankflesjes? Een plastieken verpakking rond je eten? Zit je toiletpapier in een plastieken verpakking?”, aldus Power. Ze daagt elk bedrijf uit om een week lang de afval bij te houden en eens te kijken hoeveel plastic daar uit eindelijk uitkomt.

Lekker mosseltje
Amerikaanse wetenschappers komen met de cijfers van 5 tot 12 miljoen ton plastic die jaarlijks in de oceanen belandt. Die plastic soep zoals de plastic massa genoemd wordt, heeft gevolgen die wij op dit moment al ervaren. Vanavond een portie mosselen eten? Hou er even rekening mee dat er negentig minuscule deeltjes plastic in zitten. Ja, choquerend. Ga jij de uitdaging aan?

Bron: De Standaard | Beeld: iStock, Caroline Power

Lees ook: 10 superhotte reisbestemmingen in Azie

Laatste nieuws

Zie ook