Travel hack: met deze tips scoor jij voortaan de goedkoopste vliegtickets

En laat de goedkoopste maand om te boeken nou net over een paar dagen beginnen...

Lees ook

Je kent het vast wel: je collega’s, vriendinnen of familieleden die voor de zoveelste keer een goedkoop ticket hebben bemachtigd, terwijl jij weer een flink bedrag hebt moeten neerleggen voor vrijwel dezelfde vlucht. Dat scenario behoort voortaan tot de verleden tijd. Er zijn volgens Skyscanner namelijk genoeg hacks waarmee ook jij voortaan een deal te pakken krijgt. Komen ze!

De zoekmachine voor vliegtickets is de kwaadste niet en besloot haar bezoekers dan ook te trakteren op aardig wat tips. Op hun site vermelden ze wanneer het voor jou het voordeligst is om een ticket naar je favoriete bestemming te boeken.

Wil je bijvoorbeeld je geliefde verrassen met een romantisch weekendje Barcelona of ben je van plan om met je bestie de winkelstraten van Londen onveilig te maken, dan is het in beide gevallen het beste om 19 weken van tevoren te boeken. 

Ook per land heeft Skyscanner een duidelijk schema gemaakt met het aantal weken van tevoren, waardoor je precies uit kunt rekenen wanneer je het voordeligst kunt boeken. Tot slot blijkt uit het onderzoek van de reiswebsite dat november de goedkoopste maand is om een ticket te scoren. En laat die maand nou net over zes dagen beginnen.

Weet jij al waar je heen wilt?

Lees ook: The New York Times biedt nu de leukste vacature aan voor echte reisfreaks

Bron: Skycanner Beeld: iStock

 

 

Laatste nieuws

Zie ook