Goed nieuws! Na je 30ste wordt het leven nóg beter

Het kan niet op!

Lees ook

Man, wat vliegt de tijd. Alsof het gisteren was dat je twintig kaarsjes hebt uitgeblazen. En nu ben je al aan het aftellen naar het begin van je leven als dertiger! Maar geloof ons: die dertig is het laatste waar jij je zorgen om hoeft te maken.

Voor een Brits onderzoek werd aan 2000 participanten gevraagd wanneer zij het gelukkigst, gezondst en rijkst waren. Wat bleek? De pieken en successen lagen vooral rond hun dertigste en veertigste. Hieronder een overzicht van de golden years die nog voor je in het verschiet liggen 

30 – SUPERGEZOND  
Je denkt verantwoordelijker na: heeft mijn levensstijl gevolgen voor mijn gezondheid? Moet ik misschien wat meer slapen en minder drinken? Subtiele signalen van je lichaam maken dat je wel twee keer nadenkt voor je die pizza of burger bestelt. Tóch maar even naar de sportschool dan, een uurtje eerder naar bed? Maar niet vergeten: dat glaasje wijn op z’n tijd is óók gezond.

31 – ZELFVERZEKERD OVER JE LICHAAM 
Tegen de tijd dat je de dertig gepasseerd bent, heb je geleerd om van je lichaam te houden . Je weet inmiddels welke dingen je écht belangrijk vindt en dat gezondheid iets is om dankbaar voor te zijn.

32 – BESTE SEKS + WARE LIEFDE 
Je voelt je kiplekker en staat ervoor open om te experimenteren tussen de lakens. Je bent op een leeftijd dat je beseft dat je niets te verliezen hebt en dat je prima bent zoals je bent. Dat je zo lekker in je vel zit, merken mensen om je heen ook – zo ook die potentiële geliefde.

38 – CARRIÈRESUCCES 
Weet je nog dat je vroeger dacht dat je belachelijk succesvol zou worden voor je dertigste? Tel daar maar acht jaar bij op. Het komt. Écht.

39 – OP JE GELUKKIGST 
Alles waar jij je voorheen druk om maakte, valt op z’’n plek. En zo niet, dan heb je iets om naar uit te kijken.

40 – TEVREDEN OVER JE RELATIE 
De turbulente liefdesperikelen uit je twenties en thirties kun je eindelijk gedrag zeggen. Je zit in beduidend relaxter vaarwater en gaat je partner alleen maar meer waarderen.

42 – DROOMSALARIS 
You’’ve made it. Soort van. Het ligt er natuurlijk maar net aan hoe hoog jij de lat hebt gelegd, maar de meeste mensen zijn rond deze leeftijd enorm in hun nopjes over hun loonstrookje.

47 – HET KAN NIET OP! 
Qua inkomen heeft je carrière z’’n piek bereikt. Hoera! Als je verstandig bent, zet je in elk geval een mooi sommetje op je spaarrekening en verwen je jezelf met een mooie tas, jas of ring.

Kortom: genoeg om naar uit te kijken! En natuurlijk is het daarna nog lang niet gedaan. Een mooie boost om de week mee te beginnen.

Lees ook: 7 seksleugens die alle vrouwen vertellen

Beeld: Katelijne Verbrugge

Laatste nieuws

Zie ook