Steun vluchtelingenkamp Moria door een slaapzak te doneren

Nu alles is weggevallen is jouw steun meer dan ooit van essentieel belang.

In de nacht van 8 op 9 september is het grootste kamp van Europa, op het Griekse eiland Lesbos, in vlammen opgegaan. Jaren zetten vrijwilligers zich in om de erbarmelijke omstandigheden iets aangenamer te maken. Nu alles is weggevallen is jouw steun meer dan ooit van essentieel belang.

13.000 mensen

Duizenden mensen, waaronder veel kleine kinderen, slapen langs de weg. Met de winter voor de deur zijn kwalitatief goede en warme slaapzakken, liefst ook met capuchon, hard nodig. Because We Carry heeft hiervoor de slaapzakkenactie opgestart. Naast een warm bed, is er ook geld nodig om de mensen in hun eerste levensbehoeften te kunnen voorzien. Denk hierbij aan luiers, voedselpakketten en warme kleding. Een kleine bijdrage kan al een groot verschil maken.

Klik hier om te doneren of kijk naar de inleverpunten via deze link.

Dit bericht bekijken op Instagram

SLAAPZAKKEN GEZOCHT, ALTHANS EERST MEGA BEUKERS VAN EEN INZAMELAARS Na goed denken en rondvragen is het de slaapzak die nu op Lesbos alle verschil maakt. 13.000 mensen slapen na de brand van eerder deze week nu massaal langs de weg onder de blote hemel. Geen tijd te verliezen dus tijd een hele strakke inzameling waarvoor we de hulp van iedereen nodig hebben maar eerst van 24 inzamelaars die bereid zijn echt te gaan rocken. DUS We gaan voor hele goede slaapzakken, liefst nog met zo'n capuchon ook. Zo goed als- of: helemaal nieuw, altijd fris en brandschoon. Opgerold, met een stevige roze touw of strik eromheen. Verder niks eromheen, echt geen hoes of plastic zak. In totaal willen we er 15.000 hebben. Alleen de beste. ❤️ daar moeten we op vertrouwen. ZO GAAN WE DIT SNEL DOEN Per provincie vragen we twee losstaande inzamelaars om deze megaklus te klaren. In maar een paar dagen tijd ga jij, de inzamelaars 650 slaapzakken uit je regio inzamelen. 650, niet minder en please niet meer. Wees creatief; regel het buurthuis om de hoek of een zaaltje bij je favoriete lunchtentje om ze eventjes op te slaan- wel belangrijk dat mensen daar de komende week ook overdag langs kunnen om hun slaapzak te droppen. Een BWC poster mailen we je, ben je goed zichtbaar. De inzamelaars zetten we op een kaart op onze social media, zodat iedereen die een slaapzak wil doneren je goed weet te vinden. Let op: je adres/telefoonnummer en email komen dan dus wel eventjes online… na de actie halen we alle info er natuurlijk weer van af. We moeten snel zijn, of beter is elke nacht dat mensen buiten liggen er eentje teveel. PLANNING Maandag, dinsdag en woensdag gaan we los met elkaar, dan zamelen we alle slaapzakken in. Donderdag laden de inzamelaars hun busje vol en rijden naar ons warehouse (centraal NL) AANMELDEN Schrijf in de comments je provincie, woonplaats, en mailadres, als jij een van die 24 inzamelaars wil zijn- te gek als jij die verantwoording van 650 slaapzakken op je wilt nemen. Weet dat dit echt buffelen wordt. Klotsende oksels en mogelijke stress. Maar hoe lekker om die onmacht om te zetten in daadkracht. Zijn de inzamelaars bekent, dan delen we de actie online. ❤️

Een bericht gedeeld door Because We Carry (@because_we_carry) op

Bron: Elegance | Beeld: iStock, Instagram

Laatste nieuws