Last van migraine? Probeer dit simpele trucje dan eens uit

“Eentje in de categorie: dingen waarvan ik zou willen dat iemand ze me tien jaar geleden had verteld."

Mensen die kampen met migraine, weten hoe vervelend en belemmerend de aandoening kan zijn. Als niks blijkt te helpen, dan wil je misschien dit trucje eens uitproberen.

Aanvallen

Migraine is ontzettend vervelend. Of je er nu zeer regelmatig, af en toe of zelden last van hebt, je wil er zo snel mogelijk vanaf. Op het populaire platform TikTok deelt Jessica Pelatt haar ultieme tip tegen migraineaanvallen. Het gaat om een simpele nekoefening die de spanning uit je hoofd wegneemt. “Eentje in de categorie: dingen waarvan ik zou willen dat iemand ze me tien jaar geleden had verteld”, aldus Jessica.

De TikTokker heeft zelf al meer dan 25 jaar last van migraine. In die tijd heeft ze letterlijk alles geprobeerd, maar niks hielp echt. Om dit punt kracht bij te zetten, deelt ze een lijst van alle dingen die ze heeft geprobeerd: medicijnen, MRI’s, CT-scans, een dieet, yoga, massages, een nieuw matras en nog veel. “Ik heb alles geprobeerd. Ja, echt alles”, benadrukt Jessica.

Trucje

Inmiddels heeft Jessica één trucje ontdekt, waarbij ze duidelijk ervaart dat het helpt tegen de migraine: een rekoefening voor je nek. In het filmpje laat ze zien hoe de oefening werkt. In onderstaande video kun je het met eigen ogen zien, maar we leggen het natuurlijk ook even uit. Leun met je rug tegen de muur en zet je voeten zo’n 30 centimeter van de muur af. Leun met je achterhoofd tegen de muur en duw vervolgens je kin omlaag. Je achterhoofd schuift hierbij langs de muur omhoog en – als het goed is – voel je hierdoor een rek in je nek.

Oefenen

Jessica benadrukt dat het belangrijk is om deze simpele oefening elke dag te doen. En nee, je moet hem niet overslaan als je een dagje geen last hebt, dan moet je het juist doen. Zo’n TikTok-hack werkt natuurlijk niet voor iedereen, maar als je vaak migraine hebt is het zeker het proberen waard. Bij aanhoudende migraineklachten, raden we je aan om langs de huisarts te gaan.

@jessicapelatt

Not intended to replace seeing a doc (because sometimes the causes of ##migraines can be serious). ##selfhelp ##physicaltherapy ##chronicpain

♬ original sound – jessicapelatt

Bron: Tips en Weetjes | Beeld: iStock | Video: TikTok

Laatste nieuws