Deze 7 dingen duiden erop dat je relatie wel goed zit

Herken jij je relatie in een (of meer) van de onderstaande green flags?

relatie liefde green flags

Je hebt vast wel eens gehoord van de zogeheten red flags. Alarmbellen die erop duiden dat iets niet goed zit. Maar er zijn ook genoeg green flags, die erop duiden dat je relatie wél goed zit. We verzamelden er zeven voor je op een rij.

1. Jezelf zijn

Een relatie is veel fijner als je 100% jezelf kunt zijn en als je partner je waardeert om wie je bent. Iemand die je verdriet, onzekerheden en angsten accepteert én omarmt, is een keeper!

2. Vertrouwen

Heb jij het gevoel dat je gewoon altijd op elkaar kunt rekenen en voel je je veilig bij elkaar? Dan zit het wel snor. Natuurlijk kun je nog wel iets van onzekerheid of wantrouwen voelen. Maar zolang je dit gewoon bespreekbaar kunt maken, dan is dat alleen maar een goed teken.

3. Soepele communicatie

Communicatie is erg belangrijk. Hiermee bedoelen we dat alles wat jij vertelt, gehoord wordt door je partner. Waardoor jullie je allebei veilig voelen en het idee hebben dat jullie écht alle onderwerpen kunnen aansnijden.

4. Dezelfde waarden delen

Iedereen groeit op met andere normen en waarden. De kans van slagen binnen een relatie is vaak het grootst wanneer je dezelfde waarden deelt met je partner. Het scheelt een hoop 'gedoe' als je hierin dezelfde mening deelt. Zo voorkom je namelijk conflicten waarin je tot in de kern het toch nooit met elkaar eens zult zijn.

5. Compromissen zonder conflicten

Uiteraard hoef je het niet altijd met elkaar eens te zijn. Een relatie zonder conflicten is dan ook niet realistisch. Wat wel belangrijk is, is dat jullie beiden in staat zijn om compromissen met elkaar te sluiten.

6. Samen lachen

Dezelfde vorm van humor is ook van belang binnen een relatie. Als je altijd kunt lachen om elkaars grapjes, dezelfde domme filmpjes en verhalen, dan zit het wel goed.

7. Welcome to the dark side

Iedereen heeft wel eens een donkere kant. Hiermee bedoelen we je angsten, pijn en onzekerheden. Sommige mensen accepteren dit en zullen je steunen in moeilijke periodes. Denk maar bijvoorbeeld aan nare gebeurtenissen in je leven zoals het overlijden van een dierbare of andere grote tegenslagen. Het is dan belangrijk dat iemand aan je zijde blijft, ook al komt de minder leuke kant van jou naar boven. Maar ook als je behoefte hebt aan afstand, zal diegene dat begrijpen. Iemand die je alle ruimte geeft om te helen, is een blijvertje!

Lifestyle
  • Beau Monde
  • Nathan Dumlao