Wat je moet weten over de Red Wine Facial 

Rode wijn kan wonderen verrichten voor de elasticiteit van je huid.

red wine facial

Elke avond (én ochtend) je gezicht reinigen met de juiste producten is belangrijk om het herstel van je huid te stimuleren. Maar af en toe kun je ook wat extra’s doen om je huid een boost te geven. Neem nu eens deze rode wijn facial.

Rode wijn 

We wisten al dat een glaasje rode wijn op z’n tijd een aantal gezondheidsvoordelen met zich mee kan brengen. Zo zou het de kans op hartziekten en bepaalde soorten kanker verkleinen en het zou goed zijn voor je cholesterol. Nu blijkt dat de alcoholische drank ook nog eens een voordelig effect op je huid kan hebben.

Verouderingseffect tegengaan

De polyfenolen die verantwoordelijk zijn voor de donkere kleur van blauwe druiven, blijken het verouderingseffect van de huid tegen te kunnen gaan. Het eten van blauwe druiven verbeteren de elastische eigenschappen van de huid, waardoor rimpels verminderd kunnen worden. Rode wijn heeft naar verluidt hetzelfde effect op de huid en zo werd de Red Wine Facial geboren.

Red Wine Facial

Om het krachtige anti-aging masker te maken, meng je 245 gram yoghurt met twee eetlepels honing en 4 tot 5 eetlepels rode wijn. Et voilà: je rode wijnmasker is klaar. Maar voordat je het rode wijnmasker op je gezicht aanbrengt, is het belangrijk om eerst je huid grondig te reinigen. Je huid kun je het beste reinigen met micellair water. Stoom daarna je gezicht en probeer voorzichtig mee-eters te verwijderen.

Breng na het schoonmaken het rode wijnmasker aan en laat het zo’n twintig minuten intrekken. Spoel het daarna af met lauw water en breng daarna het liefst een vochtinbrengende crème aan. En ach, als je die fles wijn toch hebt opengetrokken, schenk dan vooral een welverdiend wijntje voor jezelf in om na te genieten van je gezichtsbehandeling.

Beauty
  • Doctor Oz
  • Cottonbro