Met dit ingrediënt maak je van je nagellak een nagelverharder

Zwakke nagels die snel inscheuren? Maak je nagels dan sterker met dit ingrediënt. 

Of je nu lange nagels wilt hebben of ze graag wat korter houdt, over een ding zijn we het allemaal eens: we willen graag sterke nagels. Scheuren die van jou snel in of heb je last van chipped nails? Tover je nagellak dan om tot een nagelverharder.

Ingrediënt

Het maken van deze nagelverharder is absoluut geen hogere wiskunde. Met een beetje geluk heb je de ingrediënten hiervoor al in huis, namelijk knoflook en een potje nagellak. Vrouwen uit de Dominicaanse Republiek zweren bij dit trucje om je nagels sterk te krijgen. Snijd hiervoor simpelweg een teentje knoflook zo fijn mogelijk en voeg dit toe aan een potje transparante nagellak.

Laat vervolgens de knoflook zeven tot tien dagen in de nagellak trekken, dit is de tijd die de knoflook nodig heeft om in de nagellak te trekken. Je hoeft de knoflook daarna ook niet uit de lak te vissen. Probeer in de tussentijd de verleiding te weerstaan om je nagels te lakken en geef ze in die periode de tijd om te luchten.

Selenium

Lak daarna je nagels met de knoflooknagellak; het selenium in de knoflook werkt als het ware als een natuurlijke verharder. Bovendien houdt de knoflook ook je nagelbedden gezond. Sterkere nagels én gezonde nagelbedden. Wat wil je nog meer?

Bron: Doctor Oz | Beeld: Allison Christine

Laatste nieuws