Met deze voedingsmiddelen houd je je haar lang en gezond

Spoiler alert: je moet gewoon gezond en gevarieerd eten.

Droge punten, gespleten punten en beschadigd haar: vrouwen met lang haar hebben er vast eens mee moeten dealen. Je haar gezond en lang houden is niet altijd even makkelijk. Wil je je lokken een boost geven? Neem dan de volgende voedingsmiddelen op in je dieet.

Eieren

Om je manen gezond te krijgen (en te houden) is het belangrijk om genoeg eiwitten en biotine binnen te krijgen. En laat beide voedingsstoffen nu net in eieren zitten! Krijg je niet genoeg eiwitten binnen? Dan kan dit resulteren in haaruitval.

Griekse yoghurt

In Griekse yoghurt zit veel vitamine B5 en van deze vitamine wordt jouw haar erg blij. B5 gaat haarverlies en uitdunning van je haar tegen, dus het is ook niet zo gek dat het aan veel haarproducten wordt toegevoegd. Op de ingrediëntenlijst van shampoo staat het ook wel vermeld als pantotheenzuur.

Spinazie

De groene bladgroente zit boordevol ijzer, foliumzuur, vitamine A en bètacaroteen en al deze componenten dragen bij aan gezond haar en gaan broosheid tegen. Door regelmatig spinazie toe te voegen aan je eten zullen je lokken minder snel afbreken en gezonder ogen.

Zoete aardappel

Gek op zoete aardappel? Mooi! De bataat is rijk aan bètacaroteen, wat je hoofdhuid gezond houdt. Ook versnelt de vitamine A in zoete aardappel naar verluidt de haargroei.

Avocado

Avocado mag dan wel vet zijn, maar dit stuk fruit (ja, het is een vrucht) zit boordevol gezonde vetten en vitamine E, wat de haargroei stimuleert.

Noten

Noten bevatten veel gezonde vetten die goed zijn voor je haar. Met name amandelen, die vol zitten met vitamine E, geven je haar dat juiste steuntje in de rug.

Zalm

In zalm zitten veel omega 3-vetzuren, die je haar doen glanzen. Eet dus iedere week een vette vis voor een prachtig bos haar! Eet je liever geen vis? Voeg dan eens een eetlepel chiazaad toe aan je ontbijt, ook deze superfood is rijk aan omega 3.

Kaneel

In kaneel zit een stofje dat je bloedsomloop stimuleert. Doordat er meer zuurstof door je bloedbanen wordt vervoerd, krijgt ook je hoofdhuid meer zuurstof en dat stimuleert haargroei op z’n beurt.

Bron: Dingen voor Vrouwen | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws