Aha! Met deze wasmethode heb je minder snel last van vet haar

Worden jouw lokken binnen no time vet? Met deze methode breng je daar verandering in.

vet haar

We weten allemaal dat het beter is om je haren niet te vaak te wassen, maar we grijpen toch en masse naar de shampoofles als onze lokken vet beginnen te worden. Helaas valt het niet te voorkomen dat je haar vet wordt, maar je kunt het wél vertragen.

Shampootruc 

Voorkomen dat je haar snel vet wordt, zit ‘m allemaal in de wasmethode. In plaats van je haido één keer met shampoo wassen, zou je je lokken tijdens een wasbeurt twee keer met shampoo moeten reinigen. Op deze manier was je je haar veel grondiger en daardoor wordt het minder snel vet. Met wat geluk hoef je je manen daarna pas na twee à drie dagen weer te wassen.

Methode

Tijdens het douchen twee keer je haar wassen, klinkt als kinderspel. En dat is het in principe ook, maar de methode werkt het allerbeste als je je haar op de volgende manier wast:

  • Spoel je lokken grondig uit met water en verdeel daarna een dot shampoo in je haar en laat het uitglijden naar de haarpunten.
  • Masseer je hoofdhuid gedurende 45 seconden met je vingertoppen en spoel de shampoo daarna grondig uit.
  • Breng nu opnieuw shampoo aan in je haar, maar gebruik een bescheidenere hoeveelheid dan tijdens de eerste wasbeurt. Masseer opnieuw je hoofdhuid en spoel de shampoo daarna uit.
  • Gebruik daarna een conditioner, maar breng dit product alleen aan in de punten van je haar (maak een staart en al het haar dat de staart vormt, mag in de conditioner gezet worden). Spoel daarna uit en laat je haar het liefst aan de lucht drogen.

Side note: je haar maakt nu eenmaal talg aan als je het wast en je lokken kunnen eraan gewend raken als je elke dag je shampoo gebruikt. In dit geval kan het dat je haar tijd nodig heeft om te wennen aan minder wasbeurten. Pas bovenstaande methode toe en probeer de behoefte om het de volgende dag meteen weer te wassen te weerstaan. Met een beetje geluk raakt je haar snel gewend aan minder wasbeurten en wordt het minder snel vet. Good luck!

Beauty
  • Dingen voor Vrouwen
  • BrunoPress