Onthuld: dit is hoeveel conditioner je eigenlijk zou moeten gebruiken

Spoiler: je gebruikt waarschijnlijk veel te veel… 

hoeveel conditioner

Voelt je haar na het wassen soms alsnog vet of zwaar aan? Of is het na een wasbeurt met conditioner nog steeds onhandelbaar? Well, als het antwoord ja is gebruik je waarschijnlijk de verkeerde hoeveelheid conditioner.

Verkeerde hoeveelheid

De juiste hoeveelheid conditioneer gebruiken is geen guessing game. Als je te veel gebruikt, blijft er waarschijnlijk te veel conditioner achter op je lokken en hierdoor kan je haar zwaar en levenloos aanvoelen. Ook kan het ervoor zorgen dat je haar er juist vet uitziet. Te weinig conditioneer gebruiken heeft – uiteraard – ook z’n nadelen. Je haar kan daardoor lastiger te borstelen zijn en het kan droog ogen. Dus, hoeveel moet je er dan precies van gebruiken?

De juiste hoeveelheid

Je kunt het beste altijd conditioner gebruiken als je je haar wast. Hoeveel van deze haarverzorging je dan moet gebruiken hangt van de lengte van je haar af. Maar een ding is zeker: de kans is behoorlijk groot dat je te veel gebruikt.

De algemene vuistregel luidt dat je maar een drupje conditioner ter grootte van één bosbes hoeft te gebruiken als je kort haar hebt. Voor haar tot op je schouders geldt dat twee bosbessen aan conditioneer genoeg is en voor lang haar is het equivalent van drie bosbessen voldoende. Inderdaad, dat is niet veel.

Bovenstaande is maar een algemene richtlijn. Heb je het idee dat het alsnog niet genoeg is voor je hele haar? Gebruik dan ietsjes meer en experimenteer. Houd alleen wel in je achterhoofd dat conditioner niet zo dik op je haar hoeft te zitten als een masker.

Verkeerd aanbrengen

Heb je het gevoel dat je echt veel meer nodig hebt dan ‘een aantal luttele bosbesjes’? Dan zou het ook kunnen dat je de conditioner verkeerd aanbrengt. Zorg ervoor dat je het water uit je haar hebt geknepen, zodat de haarverzorging beter wordt opgenomen. Als je haar nog te nat is glijdt de conditioner meteen van je lokken en daardoor krijg je het idee dat je meer nodig hebt dan daadwerkelijk het geval is. Aha!

Beauty
  • Adore Beauty
  • Feeh Costa