Vrouwennieuws: wij selecteerden de mooiste topics van de maand

En nog meer wereldnieuws voor, door en over sterke vrouwen.

Lees ook

Elke week vind je het het laatste wereldnieuws voor, door en over vrouwen in Marie Claire. Wij selecteerden de mooiste topics!

Doe de weef
Het Nederlandse designerscollectief Thonik neemt een duik in de wereld van het traditionele Chinese brokaatweven, waarin, vaak met goud- of zilverdraad, guren worden geweven. Met hun project Weaving Stories wil het collectief een internationale uitwisseling van techniek en ontwerp op gang brengen. Samen met de twee laatste brokaatweefsters die het ambacht nog beheersen en de Chinese modeontwerpster Fang Ye gaan ze aan de slag met twee trouwjurken. Extra bijzonder, want een van de weefsters heeft altijd al de droom gehad om een trouwjurk voor haar dochter te weven.

Effe temperaturen schat
De pil, het spiraaltje, condooms: ze kunnen zo de prullenbak in, als het aan de Zweedse fysicus Elina Berglund ligt tenminste. Ze bedacht Natural Cycles: een app waarin je dagelijks je temperatuur invult. Aan de hand van een slim algoritme rekent de app precies uit of je vruchtbaar bent of niet. Uit onderzoek blijkt dat zeven procent toch ongewenst zwanger werd. Maar bij de pil is dat negen procent, dus zo slecht is de app nog niet.

Je kunt het!
Vrouwen rocken als investeerders. En presteren daarin beter dan mannen, blijkt uit onderzoek van het Wells Fargo Investment Institute. Vrouwen zijn geduldiger, gedisciplineerder, eerder bereid om te leren en ze vragen sneller om hulp. Maar op het gebied van zelfvertrouwen is er nog wel wat te winnen. Slechts 42 procent van de ondervraagde vrouwelijke investeerders plaatst zichzelf in de categorie ‘ruim ervaren’, terwijl zestig procent van hun mannelijke collega’s zichzelf zo ziet. 

@IHADAMISCARRIAGE
Miskramen komen best vaak voor, maar vrouwen houden deze verdrietige gebeurtenis vaak voor zichzelf. Psycholoog Jessica Zucker, die drie jaar geleden zelf een miskraam kreeg, ontdekte dat er een grote behoefte is aan verbinding tussen lotgenoten. Ze startte het Instagram-account @ihadamiscarriage, waarop vrouwen ontroerende verhalen delen. Inmiddels heeft het account al ruim 16K volgers.

Lees nog meer vrouwen nieuws in Marie Claire magazine!

Lees ook: Rihanna draagt opvallende Saint Laurent laarzen

Tekst: Milou van der Will | Fotografie: Sun Xiaodong

 

Laatste nieuws

Zie ook