Dit zijn zes droomjobs waarbij je de hele wereld rondreist

Gevalletje win-winsituatie!

Lees ook

Zonder te werken komt die droomreis naar bestemming x er natuurlijk nooit. Reizen kost geld, maar wie werkt heeft weer weinig tijd om te reizen. Dé oplossing: een baan waarvoor je moet reizen. Deze zes droomjobs zijn perfect voor iedere reisverslaafde.

1/ Fotograaf
Als fotograaf kun je het op twee manieren aanpakken. Als je écht carrière maakt gaat jouw werk waarschijnlijk de hele wereld over, en jij dus ook. Maar je kunt het ook anders doen. Kies er bijvoorbeeld voor om een fotoreportage te maken in het buitenland, zoals de Britse fotograaf Jimmy Nelson. Hij reisde tweeënhalf jaar de wereld rond en fotografeerde 35 inheemse stammen voor zijn project Before They Pass Away.

2/ Consultant
Als consultant word je vaak ingehuurd door internationale bedrijven. Als het dus jouw ding is om informatie over te brengen én de wereld te zien, this is the job for you.

3/ Reisbegeleider
Dit is voor de échte reisfanaten. Voor deze baan moet je niet alleen veel willen reizen, het is ook belangrijk dat je genoeg kennis over de bestemming hebt. Je zult vaak van huis zijn, maar je hebt wel altijd gezellige medereizigers om je heen.

4/ Diplomaat
Werken als ambtenaar voor de buitenlandse dienst van je land? Als diplomaat moet je internationale contacten onderhouden, en daar komt veel reizen bij kijken.  

5/ Stewardess
Als stewardess ben je natuurlijk vooral te vinden in de lucht, maar dat betekent niet dat je geen vrije tijd op de grond hebt. Zodra je op een bestemming bent aangekomen, is er altijd wel tijd om op ontdekking te gaan. Het leven van een stewardess kan soms wat eenzaam zijn, maar daar hebben we natuurlijk FaceTime voor. 

6/ Archeoloog
Archeologische vondsten opgraven, dat is op zich al aardig avonturistisch. Dat je daarvoor de hele wereld over mag reizen, is een leuke bijkomstigheid. Klinkt als een droomjob.

Lees ook: Nieuwe Franse wet verplicht photoshop-waarschuwing

Bron: ELLE be | Beeld: iStock 

Laatste nieuws

Zie ook