Deze beautytips zorgen voor een smashing entree

A little goes a long way: de kracht van make-up zit in een klein hoekje.

beautytips

Power make-up: a little goes a long way. De kracht van make-up zit in een klein hoekje: een felle lip, flinke brow of goede glow is voldoende voor een smashing entree.

Pop lips

Meerdere wetenschappelijke onderzoeken hebben uitgewezen dat rode lipstick een positief effect heeft op je zelfvertrouwen. Dus voor extra confidence tijdens een belangrijke meeting of om je stemming te boosten wanneer je met je verkeerde been uit bed bent gestapt: rode lipstick is je beste vriend.

Een primer als eerste stap zorgt dat de kleur beter hecht aan je lippen en daardoor langer blijft zitten. Voor meer intensiteit kleur je je hele mond eerst in met een potloodje, en gaat er daarna een laag lipstick overheen. Dep met je vingertop wat highlighter op de cupidoboog, dat accentueert de vorm van je mond mooi.

Like Bambi

Niet iedereen is van nature gezegend met ellenlange wimpers. Gelukkig is daar het magische trio: kruller, primer, mascara. Met een wimperkruller creëer je een meer open blik en krijgen zelfs de kortste wimpers optisch meer lengte. Altijd eerst krullen, dan mascara anders breken je haartjes af. Een speciale wimperprimer zorgt in een handomdraai voor extra volume en lengte. Tot slot een laag mascara. Die zijn nu zo ontwikkeld dat ze zich in laagjes laten opbouwen zonder te klonteren. Maak zigzaggende bewegingen, en vergeet ook de kleinste haartjes in je binnenste ooghoeken niet - die maken juist het verschil.

Wild brows

De brede en borstelige wenkbrauw is een blijver. Hoe wilder, hoe beter. En je wenkbrauwhaartjes verdienen net zo'n goede verzorging als het haar op je hoofd. Breng 's avonds een paar drupjes castorolie aan en masseer in, dat maakt de haartjes gezonder. Borstel je wenkbrauwen 's ochtends omhoog dan wordt de natuurlijke vorm mooi zichtbaar.

Zie je her en der wat lege ruimte? Zet dan wat streepjes met een wenkbrauwpotlood, om zo natuurlijk mogelijk echte haartjes te imiteren. Fixeer het geheel met een gekleurde wenkbrauwgel. Liever een tintje lichter dan een tint te donker, want dan ziet er snel onnatuurlijk uit.

Beauty
  • Marjolein Vermeij
  • BrunoPress