Marie Claire's weekendtips

Van een fijne afternoon tea tot aan een indrukwekkende tentoonstelling.

Marie Claire's weekendtips wk41

Nog niks gepland dit weekend, maar wil je wel graag iets doen? Marie Claire tipt! Dit wil jij aankomend weekend niet missen.

Alleen voor jou

Al sinds het bestaan van fotografie leggen amateurfotografen hun geliefden of muzen bloot vast. En hoewel de beelden in eerste instantie privé waren, zijn ze steeds vaker op beurzen te koop. Verzamelaar Wim de Jong heeft amateur blootfoto's van rond 1870 tot midden jaren 1980 in zijn collectie en de Kunsthal in Rotterdam laat in de tentoonstelling For your eyes only voor het eerst een overzicht zien. De vintage kiekjes vormen een opvallen contrast met de hedendaagse beelden van geïdealiseerde lichamen op social media.

Wanneer:
Nog t/m 7 februari 2021

Waar:
Kunsthal, Rotterdam

Dit bericht bekijken op Instagram

Het fenomeen amateurblootfotografie bestaat al vanaf het moment dat de camera - eind 19e eeuw - toegankelijk werd voor het grote publiek. Elk decennium kent hierin zijn eigen stijl: de jaren twintig van de vorige eeuw (de ‘Roaring Twenties’) brengen ons de flappers, garçonnes en de modern girls. In films, op foto’s en in tijdschriftadvertenties van honderd jaar geleden belichamen deze vrijmoedige vrouwen – die een geëmancipeerde rol voor zichzelf opeisen in de samenleving – het ideaalbeeld van deze ‘Nieuwe Vrouw’. Zulke iconen inspireren ook de amateurfotograaf en vooral zijn geliefde. Op de foto’s die hij van haar schiet, straalt ze zelfbewustzijn en lef uit. Ruim zeshonderd foto’s uit de opmerkelijke verzameling van journalist en fotoliefhebber Wim de Jong komen samen in ‘For Your Eyes Only’. Lees meer via de link in bio 👆🏾 Beeld: fotograaf onbekend, Frankrijk, ca. 1920-30 #kunsthal #kunsthalrotterdam #foryoureyesonly #amateurfotografie #blootfotografie #flappers #garconnes #roaringtwenties #twenties #blackandwhitephoto #photography #fotografie #foundphotography #vintagephotography

Een bericht gedeeld door Kunsthal Rotterdam (@kunsthal) op

Who doesn't like chocolate?

Chef Sidney Schutte, patissier Vipin Charly en het team creëerden samen de najaar editie van de Afternoon Tea bij Waldorf Astoria Amsterdam. Verwacht onweerstaanbare zoete en hartige hapjes die ditmaal compleet in het teken van chocolade staan. “Mijn favoriet is de gegratineerde Oisri Oester met Champagne Beurre Blanc", aldus de chef. Om je dag helemaal compleet te maken kun je naast de heerlijkheden ook genieten van live pianomuziek.

Wanneer:
Nog tot 7 december | Vrijdag van 15:00 tot 17:00 en op zaterdag en zondag van 13:00 tot 17:00

Waar:
Peacock Alley, Waldorf Astoria Amsterdam

Kajillionaire

Zwendelaars Theresa (Debra Winger) en Robert (Richard Jenkins) hebben 26 jaar lang hun dochter Old Dolio (Evan Rachel Wood), getraind om te stelen en mensen op te lichten. Tijdens een wanhopige en haastig bedachte list overtuigen ze vreemdeling (Gina Rodriguez) om mee te doen aan hun volgende klus, waardoor hun leven op z'n kop komt te staan.

Wanneer:
Vanaf 8 oktober in de bioscoop

Lifestyle
  • Waldorf Astoria, Jessica van Zanten
  • BrunoPress, Instagram