6 tekenen dat jij in een goede relatie zit

Nummer 6 had je niet zien aankomen...

Lees ook

Alle relaties hebben ups en downs, maar hoe weet je of jullie relatie nou écht goed is? Omdat we helaas geen glazen bol hebben, laten we ons een handje helpen door de wetenschap. Dit zijn 6 tekenen dat jij in een gelukkige relatie zit:

1/ Je hebt één keer per week seks
Als je je misschien zorgen maakt over jullie seksfrequentie, no worries. Eén keer per week is perfect voor optimaal geluk. Uit onderzoek blijkt dat je het op die manier veel romantischer en specialer houdt.

2/ Je hebt allebei eerder een relatie gehad
Wie had ooit gedacht dat het hebben van een ex een pluspunt is?! Volgens het onderzoek van The Open University zijn stelletjes waarbij beiden al eerder een relatie hebben gehad gelukkiger. Dit komt doordat je dankzij die ervaringen beter weet wie er écht bij je past.

3/ Jullie hebben geen kinderen samen
Uit hetzelfde onderzoek komt naar voren dat als je een gelukkige relatie wilt hebben, je beter nog maar niet aan klein grut begint. Het blijkt dat stellen zonder kinderen veel tevredener zijn over hun huidige relatie. Natuurlijk heb je voor de toekomst andere plannen, maar geniet vooral nog even van die kinderloze jaren.

4/ Jullie geven elkaar vaak complimenten
Volgens onderzoek van The Open University blijkt dat elkaar complimenten geven, een van de belangrijkste factoren is voor een goed relatie. Easy as it is

5/ Jullie posten bijna niks over jullie relatie op je Facebook
Hoe verleidelijk het ook kan zijn om die romantische kiekjes van jullie samen online te zetten, je kunt het beter niet doen. Uit onderzoek blijkt dat koppels die dat wel doen minder gelukkig zijn. Zeg maar dag tegen #couplegoals.

6/ Jullie hebben elkaar online ontmoet
Hoezee, Tinder! Uit het onderzoek van University of Chicago blijkt dat mensen die elkaar gevonden hebben via een onlinedatingsite, langer bij elkaar blijven.

Lees ook: een op de vijf vrouwen liever rijke partner dan goede seks 

Bron: Huffington Post | Beeld: iStock

 

 

 

 

 

Laatste nieuws

Zie ook