Op deze adressen vind je vaak vintage parels

Wil je duurzame keuzes maken en liever vintage shoppen dan nieuw? Kijk dan eens naar deze adressen.

Op deze adressen vind je vaak vintage parels

Het betere vintage shoppen: wil je duurzame keuzes maken en liever vintage shoppen dan nieuw? Op deze adressen vind je vaak parels.

Vestiaire Collective

Het Franse Vestiaire Collective is een van de eerste online vintage fashion platforms van ‘pre-owned luxury fashion’, opgericht door Sophie Hersan en Fanny Moizant. Vestiaire is daarbij ook een van de grootste aanbieders van tweedehands mode. Hersan: "We hebben een heel brede selectie van unieke kledingstukken en een aanbod van twee miljoen stuks. Daarbij hebben we een team van vintage specialisten in huis die er voor zorgen dat we de meest bijzondere vintage stukken kunnen aanbieden."

Tip van Hersan: "Doe research voordat je iets online koopt. Lees de specificaties goed door en bekijk alle foto’s. Met vintage is het verstandig extra aandacht te besteden aan de kledingmaten, die komen vaak niet overeen met de huidige maten. Daarbij is het slim om de verkoper vragen te stellen of extra foto’s te vragen van hoe het kledingstuk gedragen wordt. Zo krijg je een veel beter beeld van het kledingstuk." Ook raadt Hersan aan de nieuwe seizoenscollecties in de gaten te houden, want veel modehuizen hergebruiken bepaalde vintage stukken in hun nieuwe collectie. Hersan: "Bijvoorbeeld De Gucci Jackie-tas die eerder dit jaar opnieuw is uitgebracht. Na de show zagen we een stijging van 631 procent in zoekopdrachten naar deze stijl!"

Catawiki

Catawiki is een internationaal online veilingplatform met Nederlandse roots, waar je terecht kunt voor kunst, design en sieraden. En ook modeliefhebbers kunnen er hun hart ophalen, aan unieke stukken van grote modehuizen als Christian Dior, Chanel en Yves Saint Laurent. Per week worden er meer dan tweeduizend mode-items geveild. "Dat enorme aanbod en de snelheid waarmee het gepaard gaat is wat Catawiki uniek maakt", legt Eva de Vries uit. De Vries is een van de zeven mode-experts van het online veiling- en verkoopplatform, die samen zorg dragen voor die wekelijkse ‘voorgeselecteerde schatkist’ en de kwaliteit ervan.

Eén tip voordat je begint met bieden: ken je maat. De Vries: "Neem je favoriete kledingstukken en meet ze plat op. Het kan ook handig zijn om voor jezelf te besluiten hoe graag je iets wil hebben en tot welke prijs je wilt gaan. En tot slot: hou in de gaten waar iets vandaan komt." De verzendkosten en invoerrechten komen er namelijk nog bij.

In het novembernummer van Marie Claire komen nog twee andere vintage adressen aan bod. Benieuwd? Je besteld 'm "hier".

Fashion
  • Sylvia Blazer
  • BrunoPress, Instagram