Bij deze thriftshops en vintage kleding events wil jij per direct gaan shoppen

Van spotgoedkope designeritems tot unieke vintage kleding, je vindt het hier.

Bij deze thriftshops en vintage kleding events wil jij per direct gaan shoppen

De kledingindustrie is de op één na meest vervuilende industrie ter wereld. Hoe we dat op kunnen lossen? Meer vintagekleding kopen! Vintagekleding is nu onwijs on trend en alles behalve slonzig en ouderwets.

De kledingindustrie 

Lees ook: Designeritems voor een prikkie? Hier kun jij spotgoedkoop merkkleding kopen

Nog steeds produceert de overduidelijke meerderheid van de bedrijven op een vervuilende manier. Bedrijven willen zo snel en zo goedkoop mogelijk produceren, dit brengt kinderarbeid en vervuiling met zich mee. Om de kledingindustrie een handje te helpen, hebben wij een verzameling gemaakt van de leukste vintage-events en winkels in Nederland. Van spotgoedkope designeritems tot unieke vintage kleding, je vindt het hier.

Dearhunter Vintage

Dearhunter Vintage is gevestigd in Rotterdam en verkoopt unieke vintage kledingstukken. De winkel is erg strak en stylish ingericht en alles is netjes en geordend. De perfecte plek voor de beginnende vintage-shopper.

 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door ﹏ D E A R H U N T E R ﹏ (@dearhunter.shop) op

Episode

Deze winkelketen vind je door heel het land en ze hebben een enorm groot assortiment waaronder, schoenen, tassen en sieraden. Alle kleding wordt voor de verkoop gewassen en zo nodig gerepareerd. Je ziet bijna niet dat het gerecycled is.

 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Episode Vintage (@episodevintage) op

The Fabulous TopVintage Outlet Shopping Event

Elk jaar rond kerst organiseert TopVintage een shopping event waar je styling-advies krijgt, modeshows kunt bezichtigen en de mooiste outfits kunt kopen voor een lage prijs. Op één en twee december zal dit evenement plaatsvinden in Kerkrade.

 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door TopVintage ® (@topvintage_boutique) op

Marbles Vintage & Design

Marbles verzamelt de mooiste kledingstukken voor vintageliefhebbers. Er zitten drie filialen in Amsterdam. De opvallendste kledingstukken zijn de jumpsuits, sweaters en rokken.

 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Marbles Vintage Amsterdam (@marblesvintage) op

Vintage Kilo Sale Outlet

Voor vintage- en tweedehandskleding met een lage prijs, moet je bij de Vintage Kilo Sale outlet zijn. Ze hebben een groot aanbod met schoenen, tops, jassen en vintage Levi's broeken.

 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door A-kwaliteit #vintage voor jou! (@devintagekilosale) op

Branded per Kilo

Op 18 november vindt dit evenement plaats in de Posthoornkerk in Amsterdam. Hier koop je de mooiste designer kleding voor ’n prikkie. Aan het eind van je shopping spree worden je aankopen gewogen en betaal je €60 per kilo. Dit is omgerekend een tientje per blouse.

 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Vintage per Kilo®️ (@vintageperkilo) op

Beeld: Instagram, Getty Images